Balıkesir Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 4 bin kişi ile birlikte oruç açtı.
Altıeylül Belediyesi tarafından Ramazan etkinliklerine katılmak için Balıkesir’e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ile birlikte Hasan Basri Çantay Mahallesindeki sokak iftarında 4 bin kişi ile birlikte oruç açtı. İftar programının ardından Atatürk Parkında düzenlenen Ramazan etkinlilerine katılan Arınç eski ramazanları yaşadı. Vatandaşlarla fotoğraf çektirip stantları dolaşan Arınç bir cam ustasının yaptığı cam süslemesini uzun uzun seyretti. Yörükleri Derneği tarafından açılan standını da ziyaret eden Arınç’a yörükler tarafından keyfiye takıldı. Atatürk Parkını dolaştıktan sonra bir süre çay içip dinlenen Arınç daha sonra Teravih namazını kılmak için Bahçelievler Mahallesindeki İmam Birgivi Camiine gitti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç iftar sonrasında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Ramazan ayının son günlerinin yaşandığını hatırlatarak "İnşallah Kadir gecesini ve bayramları idrak edeceğimiz günlerdir. Şu güzel Balıkesir’imize misafir olmaktan mutluyuz. Gösterilen ilgi, kardeşlik ve dostluğa da çok teşekkür ediyorum. Allah Ramazanlarımızı mübarek etsin. Allah kandil gecelerine kavuştursun, bayramları da göstersin. İnşallah sağlık ve mutluluk içerisinde daha nice Ramazanlar görmeyi nasip etsin. Allah’a hamd ediyoruz, çevremizde olup bitenler baktığımızda, bölgemizde yaşanan acı olayları gördüğümüzde hamd olsun bir huzur beldesi olan Türkiye’mizde istikrar içerisinde insanlar iyi bir Ramazan yapıyorlar. Birbirlerine dostluklarını, kardeşliklerini hatırlıyorlar. Fakirlerimiz, yoksullarımızla ilgileniyorlar. Dostlarıyla, arkadaşlarıyla iftarlarda sahurlarda bir araya geliyorlar. Allah çevremizde yaşanan acı olayları da bir an evvel sona erdirsin. Bütün dünyadaki mazlum ve mağdur Müslümanlara da Rabbim güç versin, sabır versin." dedi.
Yapılan 7 Haziran seçimlerinin ardından 4 partinin parlamentoya girdiğini belirten Arınç "Umuyoruz ki sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü görevlendirmesi ile de sayın Başbakanımız bir hükümet kurmaya muvaffak olacaktır. Hükümetsizlik iyi bir şey değildir. Ülkenin çok önemli acil karar bekleyen işleri vardır. Umarız ki en hayırlı bir hükümet en kısa zamanda kurulur. Ve ülkemize kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edelim. Huzur ve istikrar çok önemli kavga, karmaşa ve çatışma olmadan, insanlar birbirlerine düşmanlık etmeden, kan dökmeden yaşamak çok güzeldir. Hamd olsun son yıllarda ülkemizde böylesine bir büyük bereket gördük. Bu bereketi, bu huzuru, bu istikrarın devam etmesini hepimiz arzu ediyoruz”şeklinde konuştu.
NE MUTLU BALIKESİR’DE YAŞAYANLARA
Konuşmasının son bölümünde merhum Hasan Basri Çantay’a değinen Arınç “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, İlçe belediye Başkanları ve il yöneticileri Balıkesir’in refahı için canla başla çalışıyorlar. 1 milyon 200 bin nüfuslu Balıkesir her zaman Türkiye’de gıptayla bakılan bir il. Ne mutlu Balıkesir’de yaşayanlara, ne mutlu Balıkesirliyim diyenlere. Hasan Basri Çantay’ı orta yaşlılar ve yaşı büyük olanlar bilir, çocuklar bilmez. Bu küçük evlatlarımıza Hasan Basri Çantay’ı anlatmamız lazım. İstiklal mücadelemizi, Kuvayi Milliye Hareketini, ilk Millet Meclisinin açılışı, Kuranı Kerimin mealinin yazılması, büyük İslam alimi, kurtuluş mücadelemizin sevgi insanı Hasan Basri Çantayı da bu vesile ile anıyoruz. Ne mutlu bu ismi taşıyan bir mahalledeyiz. Bu mahallenin muhtarı da çok şanslı bir insan ki bu ismi taşıyan bir mahallede muhtarlık yapıyor. Muhtar seni unutmuyorum. Hoşuna gittiğini biliyorum. Unutma ki ben emekliyim. Bakarsın nasip olur Hasan Basri Çantay Mahalle Muhtarlığı’nda yarışırız" dedi.
Hasan Basri Çantay Mahallesi’nde düzenlenen sokak iftarına Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.