MUŞ Belediye Başkanı Feyat Asya, baca tutuşmasının çok sayıda yangına neden olduğunu belirterek, kış öncesi herkesin soba ve kalorifer bacalarını temizlettirmesini istedi. 
Kış aylarında baca tıkanıklığı sonucu yaşanan çok sayıda yangının, can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini söyleyen Ak Partili Belediye Başkanı Feyat Asya, yazın kuşların bacalarda yuva yaptığını ve bunların da tehlikeye davetiye çıkardığını belirtti. Halkın, 'Alo 153' hattını arayarak baca temizliği için yardım talebinde bulunmasını isteyen Başkan Asya, "İtfaiye ekipleri şu ana kadar 50 civarında yüksek katlı binada baca temizliği yaptı. Baca temizliği kar yağışından sonra da bir süre devam edecek" dedi
Vatandaşların soba zehirlenmeleri ve baca yangınlarından zarar görmemeleri için mutlaka uzman kişilere baca temizliğini yaptırmalarını öneren Başkan Feyat Asya şunları söyledi:.
"Baca temizliği ihmale gelmez. Kurum ve zift bağlayan bacalar sobanın yakılmasıyla birlikte tutuşmaktadır. Bu da istenmeyen üzücü olaylara sebep oluyor. Vatandaş Alo 153'ü arayarak her türlü desteği alabilecek. Kömür, odun ve katı yakıt kullanılan binalarda yılda iki kez baca temizliği gerekiyor. Küçücük bir kıvılcım büyük bir yangına sebep olabilir. Baca temizliğinde bacaları yakarak temizlemeye teşebbüs edilmemeli."

FOTOĞRAFLI