İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

BEŞTEP'DE CADI AVINI DİLE GETİRDİM
Beştepe'deki liderler zirvesinde 'Cadı avı' endişesini dile getirdim.  Hükümet doğal olarak darbe girişimine karşı hukuku çalıştıyor, önlem alıyor. İktidar yetkileri dağıtırken belli unsurlara dikkat etmeli. Savcılar kamuoyu gözünde soru işaretleri yaratmamalı. Darbeciler hukuk içerisinde yargılanmazsa devletin darbecilerden farkı kalmaz.



"DEMOKRASİNİN UZLAŞMA KÜLTÜRÜ OLDUĞUNU UNUTMUŞTUK"
Siyasi partiler olarak kendilerimiz oturup özeleştiri yapmalıyız. Özeleştiri yaparsak birbirimizi daha iyi anlarız. Türkiye öyle bir atmosfere sürüklenmişti ki, iktidarın söyledikleri doğru, muhalefetin her söylediği yanlış algısı oluşmuştu.Birbirimizi dinlemeliyiz. Demokrasinin uzlaşma kültürü olduğunu unutmuştuk. Demokrasilerde insanlar bir masanın etrafında oturur görüşünü beyan eder ve uzlaşır. Biz bu süreçte uzlaşmayı bekliyoruz. Bu konuşmayı sadece sözlerimizle değil yüreğimizle de yapmalıyız. 

SINAV SORULARININ ÇALINMASI
Sınav sorularının çalındığı söyleniyor. Ben bununla ilgili milletvekili arkadaşlarımı da görevlendirmiştim bu konuyu araştırmaları için. Sınav sorularının çalınmasıyla ilgilil dosyaların büyük kısmı kapatıldı. Sınav soruları çalınıyor belli bir gruba dağıtılıyor. Bunlar doğru değil.



internethaber