Sakız çiğnemenin,yemek dürtülerini bastırmak,iştahı kesmek,sindirime yardımcı olmak, diş çürümesini önlemek ve stresi azaltmak gibi pek çok faydası var.Ancak sakız bazen de başınıza iş açabilir.Saçınıza, elbisenize, halıya ya da ayakkabınızın altına yapışırsa o zaman sinirlenebilirsiniz.Ama rahat olabilirsiniz.Bu sorunların üstesinden gelebileceğiniz pratik çözümler var.
İşte yapışan sakızı kolay bir şekilde çıkartmanın yolları:

• Buz: Saça yapışan sakızı kolay bir şekilde çıkarmak için ihtiyacınız olan şey buzdur. Saçınızın yapışan yerine bir beze sardığınız buzu koyun. Soğuk sakızı sertleştirir ve daha kolay çıkmasını sağlar. Bu yöntemi ayakkabı, giysi ve halı üzerine yapışan sakızlar için de uygulayabilirsiniz.
•Yağ: Saçınıza yapışan sakızı çıkarmanın bir diğer yolu da yemeklik yağ kullanmaktır. Yapmanız gereken tek şey sakızın bulunduğu bölgeye yağı sürmek. Ardından parmaklarınızla veya bir tarak yardımıyla sakızı çıkarın.
•Dondurun: Eğer hassas bir kumaştan sakızı çıkarmak isterseniz, giysiyi plastik bir torbaya koyun ve buzluğa yerleştirin. Birkaç saat kaldıktan sonra kumaştan sakızı rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
•Mayonez: Saç, ayakkabı ya da elbisedeki sakızı çıkarmak için en etkili yollardan biri de mayonezdir. Mayonez alın ve sakızın yapışmış olduğu bölgeye uygulayın. Parmağınızla veya bir tarak yardımıyla sakızı temizleyin.
•Vazelin: Sakız yapışan bölgeye vazelin sürün. Sonra elinizle veya tarakla bu alanı temizleyin.
•Saç kurutma makinesi: Saç kurutma makinesi: Halının üzerine yapışan sakızı yumuşak hale getirip çıkarabilmek için saç kurutma makinesinden yardım alabilirsiniz. Yumuşayan sakızı elinizle çekip çıkarabilirsiniz.
•Sirke: Elbisenize sakız yapıştıysa çıkarmak için beyaz sirke ve diş fırçası kullanabilirsiniz. Sakızın yapıştığı bölgeye sirke sürün ve diş fırçasıyla fırçalayın.
•Kum: Özellikle ayakkabıların altına yapışan sakızı çıkarmada kum oldukça etkilidir. Yere biraz kum serpin ve üzerinde yürüyün. Sonra sakız ayakkabının altından çıkıncaya kadar ovun. 



Kaynak: Ülke Haber