Tepebaşı Belediyesi İbrahim Ethem Kesikbaş Engelli Montaj Atölyesi’ne devam eden engelli bireyler bir yandan üretime katılırken bir yandan da sosyalleşme fırsatı buluyor.
Tepebaşı Belediyesi, çocuk, yaşlı ve engelli gibi grupların kentsel yaşama aktif biçimde katılımını sağlamak için etkili projeler üretiyor, özel önlemler alıyor. Tepebaşı’nda tüm sportif etkinlikler, caddeler, kültürel ve toplumsal etkinlikler, fiziksel ve toplumsal sorunlar ne olursa olsun, herkese açık. Tepebaşı engelli ve dezavantajlı gruplara ilişkin politikalarını, onları toplumla bütünleştirici yönde düzenliyor ve aşırı korumacı değil toplumla bütünleştirici nitelikte olmasını sağlıyor. Bu projelerden biri “Üreten Eller Projesi” montaj atölyesi. Tepebaşı Belediyesi İbrahim Ethem Kesikbaş Engelli Montaj Atölyesi, Aşağısöğütönü Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Engelli bireyler bir yandan üretime katılırken bir yandan da sosyalleşme fırsatı buluyor. 15 engelli birey ile başlayan proje 29 kişiye yükselirken, 12 firmadan 25 çeşit malzeme ile çalışılıyor.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Engelli bireylerimizin kent yaşamına aktif yurttaşlar olarak katılmaları çok önemli. Her uygulamamız her projemiz onları da kapsayacak şekilde düzenleniyor. Özellikse “Üreten Eller Projesi” montaj atölyesi ile engelli yurttaşlarımızın istihdam edilmesi bizim için çok önemli. Hobi bahçelerinden, Su Sporları Merkezi’ne kadar dört bir yanda hizmet alan engelli yurttaşlarımızın takdiri bizi çok daha fazla motive ediyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan öğrenciler ile yapılan akademik çalışmalar ile okuma yazma bilmeyenler kendi ve çevresindeki insanların isimlerini yazabilmeyi, bilenler ise okuma yazmayı pekiştirmeyi, hesap yapmayı alışverişe gittiklerinde ufakta olsa kendi istekleri doğrultusunda bir şeyleri alabilmeyi öğreniyorlar.