ULUSLARARASI Torku Mevlana Turu (İnternational Tour Of Torku Mevlana), bugün 2’nci etabına Mevlana Müzesi önünden start verdi. Yarışçılar 125 kilometrelik Konya-Karaman etabında yarışacak.
Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenleyip Konya Torku Şekerspor’un ev sahipliği yaptığı ve 5 ülkeyle Türkiye'den 3 takımının katıldığı Uluslararası Torku Mevlana Turu bugün 2’nci etabına Mevlana Müzesi önünden başladı. Azerbaycan, İran, Bulgaristan, Moldova, Sırbistan, Gürcistan, Torku Şekerspor, Brisa Bisiklet Takımı ve Konya Tohm Bisiklet takımlarının bulunduğu yarışın bitiş noktası ise 125 kilometre uzaklıktaki Karaman.
Yarışın olimpiyat yolunda alınacak puanlar açısından çok önemli olduğunu ifade eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, şunları söyledi:
''2.2 Kategorisinde uluslararası yol bisikletinin etaplı bir turundayız. Bugün ilk ikinci etabı yarışacak. Burada olimpiyatlara gitmeyle ilgili en önemli kalifikasyon yarışlarından birisi. Bu kategoride yıllardır Cumhurbaşkanlığı turu bu kategoride koşuldu 2008’e kadar. Eski cumhurbaşkanlığı kategorisindeki bu 5'inci turumuz. Bu ülke geçmişte birini zor yaparken, bugün 5 tanesini yaptı. Bu yıl 22 tane de dağ bisikleti yarışları yapıyoruz. Bunlarla birlikte ana hedef olimpiyat. Olimpiyata gitmeye çalışıyoruz. Çünkü hedefimizde başka bir şey yoktu. Bununla ilgili de şu ana kadar geldiğimiz nokta inşallah 2012’de gittiğimiz gibi 2016’da da olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Torku’nun burada çok büyük katkıları var. Türk bisikletine en büyük katkıyı son yıllarda Torku Konya Şeker yaptı. Başkanına da çok teşekkür ediyorum inşallah hedefimize ulaşacağız. “

 

FOTOĞRAF