Çocuklara yönelik hem eğitici hem de öğretici çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, çocuk gazetesi çıkarmaya başladı. Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü tarafından hazırlanan gazetenin içeriğini yine miniklerden oluşan yayın kurulu hazırlayacak.
ÜYELER YAYIN KURULUNDA
Çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmak için geçtiğimiz Eylül ayında Çocuk Kulübü kuran Karşıyaka Belediyesi, örnek bir hizmete daha imza atarak, aylık “Çocuk Gazetesi” yayınlamaya başladı. Gazetenin içeriği için, yine miniklerden oluşan bir Yayın Kurulu oluşturuldu. Gazetede yer alan konular, Çocuk Kulübü üyesi minikler tarafından belirlenecek.
ÇOCUKLAR YAZIYOR, ÇİZİYOR
Çocuk Gazetesi’nin ilk sayısında; 52 çocuğun yazı, resim ve şiirleri yayınlandı. Gazetede, çocukların eğitim ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla bilim-teknik, kültür-sanat ve sağlık sayfalarına yer verildi. Minikleri gülümsetmek için de karikatür ve fıkra köşeleri oluşturuldu. Öykü ve kelime türetme yarışmaları başlatıldı. Ücretsiz olarak dağıtılan gazete, Çarşı Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren Çocuk Kulübü’nün yanı sıra diğer kültür merkezlerinden edinilebilecek.
AİLE BÜYÜYOR
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yaşamda tek zevk ve mutluluk, ancak gelecek kuşakların onuru, varlığı ve mutluluğu için çalışmakla sağlanır’ sözünü, kendimize ilke edindik. Her geçen gün büyüyen Çocuk Kulübü ailemiz bin üyeye yaklaştı. Şimdi de gazetemizle çocuklarımıza çok değerli bir imkan sağladık, yönetimini de onlara bıraktık. Çok inandığım ve güvendiğim, geleceğimize ışık tutacak evlatlarımız için çalışmaya, bu kenti onlarla birlikte yönetmeye devam edeceğiz” dedi.