Ezgi ÇAPA - Özkan ARSLAN - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Şişli Kent Kültür Merkezi'nde gençlerle buluştu. Demirtaş'ın alkışlarla karşılandığı etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için uyarlanan “Dombra" şarkısına gönderme yapan “Fareli Köyün Dombracısı" isimli animasyon gösterildi.

"ALDIĞIMIZ OY YÜZDE 13 AMA ETKİSİ YÜZDE 50'DEN BÜYÜK"

Salondaki gençlere seslenen Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin aldığı yüzde 13 oranındaki oyun "domino etkisi" yarattığını vurgulayarak, "Aldığımız oy yüzde 13 olabilir ama etkisi yüzde 50'den daha büyük oldu, sarsıcı oldu, domino etkisi yarattı. Dikkat edin, o günden bu yana birçok yerde siyasi hamleler hızlanıyor" şeklinde konuştu.

Demirtaş, “AKP'ye biat etmeyen, inanmamış ve hatta AKP'ye sıkı sıkıya bağlı olmayan herkes tehdit ve düşman olarak toplanmış durumda. Bizi ya bu ülkeden kovacaklar ya da yakalayacaklar; başka hiçbir seçenek tanımadılar. 7 Haziran bu gidişata dur demiş olan siyasi bir hamledir" diye konuştu.

"GÜÇLERİ OLSA DEĞİL SAHİLLERİ, DENİZLERİ BİLE SATABİLİRLER"

Demirtaş, “Güçleri olsa, Türkiye'nin her yerini satabilecek anlayışa sahipler. Toplumsal tepki ve muhalefet olmazsa, ülkenin denizlerini satabilecek anlayışa sahipler. Bırakın sahilleri, denizleri bile satabilirler" dedi.

"DİKTATÖR PİNOCHET'Yİ ANLATAN FİLMİ İZLEMEDİM AMA BİZATİHİ ÇEKİYORUZ O FİLMİ"

Konuşmasının ardından, izleyicilerden yazılı olarak toplanan sorular bir kutu içerisinde Demirtaş'a sunuldu. Esprili yanıtlarıyla salondakileri güldüren Demirtaş, Şili'de diktatör Augusto Pinochet'nin referandum sürecini beyazperdeye taşıyan 'NO' filmini izleyip izlemediği sorusuna, “İzlemedim ama, bizatihi çekiyoruz o filmi" diyerek yanıt verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'eş bulma' vaadi üzerine, bir izleyicinin “Umarım sadece bekarları kast etmiştir, eşlerimizden korkar olduk" şeklindeki yorumunu okuyan Demirtaş salondakileri güldürdü.