BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 16 günlük yaşam mücadelesi sonrası beyin ölümü gerçekleşen 10 yaşındaki Emir Veysel Nacaroğlu'nun organları, 3 kişiye hayat verecek.
Bitlis'in Ahlat İlçesi Kırklar Mahallesi'ndeki Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Emir Veysel Nacaroğlu, 16 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralandı. Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan minik Emir'in yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. Van İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından yapılan görüşmeler sonucunda aile minik Emir'in organlarını bağışlama kararı aldı.
BURUK DA OLSA İÇİMİZDE SEVİNÇ VAR
Organ bağışı üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Hazırlanan özel bir uçak Van'a gönderildi. Üç kişiye hayat verecek organlardan bir böbrek İzmir'e, bir böbrek ve karaciğer ise Malatya'ya gönderildi. Minik Emir'in babası Kürşat Nacaroğlu, burukta olsa içlerinde bir sevincin olduğunu belirterek,"Biz üzülüyoruz ama yaşam bulacak canlar seviniyor. O yüzden buruk da olsa içimizde bir sevinç var. Öpmeye kıyamadığım yavrumun beyin ölümü gerçekleşti. Zaten organ bağışı dinen de uygun. Biz dinimizin gereğini yerine getirdik" dedi.

FOTOĞRAFLI