Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()- 2016 CEV Denizbank Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki ilk maçında çarşamba günü deplasmanda Berlin Recycling Volleys’le karşılaşacak olan Arkasspor'un antrenörü Glenn Hoag, Avrupa macerasına iyi başlamaları gerektiğini söyledi.
Brezilyalı takım kaptanı Bravo ve İdari Menajer Bülent Kandemir’le birlikte İzmir Atatürk Voleybol Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Hoag, "Şampiyonlar Ligi kulüp bazında Avrupa’nın en üst düzey turnuvası. Burası bize prestij kazandırıyor. Üç farklı ülkeden, üç farklı oyun sistemi ile mücadele eden takımlarla karşılaşacağız. İlk 2-3 maç grupta sıralamaları belirleyecek. Berlin deplasmanı ve ardından evimizde oynayacağımız Marek Union karşılaşması çok önemli" dedi. Geçen sezon Erkekler Voleybol 1'inci Ligi’nde şampiyon olan kadrolarında önemli değişiklikler yaşandığını belirten Kanadalı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yabancı oyuncularımız milli maçları nedeniyle takıma geç katıldı. Brezilyalı smaçörümüz Borges’in sakatlık yaşaması, Fransız pasör çaprazı Rouizer’in aramıza geç katılması bizi olumsuz yönde etkiledi. Adaptasyon sürecine ihtiyacımız var. Gün geçtikçe daha iyi duruma geleceğiz. Türkiye liginde hedefimiz ilk 4’te yer alıp play off’a katılmak."
Yuvaya döndüğü için mutlu olduğunu ifade eden Bravo ise hem Şampiyonlar Ligi’nde, hem de 1'inci Lig’de iddialı olacaklarını dile getirdi. Mavi beyazlılarda ayak tabanında stres kırığı olan Borges’in takıma dönmesi 5 hafta alacak.

FOTOĞRAFLI