Faik KAPTAN- İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı toplantılara katılmak üzere İstanbul’dan Los Angeles’e giden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada asker, polis ve şehit ailelerine bayram süresince bilet fiyatlarında yüzde 50, bayram sonrası ise şehit ailelerine süresiz olarak yüzde 25 indirim yapılacağını söyledi:
Atatürk Havalimanı’nda görev yapan muhabirleri ziyaret eden İlker Aycı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada daha önce şehit aileleri için açıkladıkları süresiz yüzde 20 indirimi yüzde 25’e çıkardıklarını belirterek şöyle konuştu:
“ Şuan terörle mücadele dönemindeyiz. Şehit ailelerimiz için THY olarak indirim yaptık. Bu indirimler inşallah bayram süresince yüzde 50 olacak bayram sonrasında yüzde 25 olarak devam ettireceğiz. Yüzde 25 kalıcı bir indirim olacak. Dolayısıyla şehit ailelerimizin, terörle mücadele yapan güvenlik güçlerimizin THY olarak biz de sorumluluğumuzu bu ülkenin markası olarak bu ülkenin bayrağını şerefle onurla taşıyan şirketi olarak, dünyanın dört bir yanına bu ülkenin birikimini, medeniyetini götüren, sadece yolcularını, kargolarını değil sadece bu ülkenin birikimlerini taşıyan sorumlu bir şirket olarak böyle bir dönemde bu sorumluluğumuzun farkındayız. “
JFK NEW YORK’U GEÇTİK.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı bayram süresince tüm kurum ve kuruluşlar olarak 24 saat süreyle görevlerinin başında olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
“ Bugün Atatürk Havalimanı’ndan 79 bin yolcu çıkışı olacak. Dolayısıyla bugün bizler için yoğun bir gün. Uçuş emniyeti açısından, uçuş güvenliği açısından bütün havalimanları dünyada olduğu gibi bizde de tamir ve bakım çalışmaları havalimanımızda büyük bir başarı ile yürüyor. Hem bir yandan uçuşlarımızı aksatmamak hem de bir yandan yolcumuzun aldığı hizmetin kalitesini düşürmeden çalışıyoruz. Uçuş emniyetinin bu arada azami oranda dikkat edilerek uçuşların tamamlanması konusunda tüm paydaşlar gerek DHMİ, gerek TAV işletmesi gerek THY ve gerekse alanda hizmet veren tüm kuruluşlarımız hep beraber özverili bir çalışmanın içerisindeyiz. Bugün Atatürk Havalimanı çıkışlı 79 bin yolcu hakikatten çok önemli bir yoğunluk. Atatürk Havalimanı’mız JFK New York Havalimanı’nı geçmiş durumda. Dünyada şuan 13-14'üncü sıralamasına oturmuş. Trafik yoğunluğu ve iniş kalkış bakımından ve verimlilik açısından JFK, 17'nci, biz 14'üncü sıradayız. Tamir bakım çalışmaları bittiği zaman Amsterdam’ı da geçeceğiz. Bu süratle büyümeyi devam ettiriyoruz. Bunu yolcularımıza en az şekilde hissetirmeye çalışıyoruz. Zaman zaman tabiî ki havalimanının yoğunluğundan kaynaklanan, hava şartlarından dolayı aksaklık olabiliyor, zaman zaman yolcumuzu uçağımızın içinde terminal içerisinde beklettiğimiz zamanlar oluyor. Bekleme süreleri uzayınca yolcularımızın sabır noktasında zorlandığı noktalar oluyor. THY’nin 7/24 görev yapan personelimiz görevini bayramda da yerine getirecek. Bu yoğunluktan kaynaklanan sıkıntılar meydana gelirse yolcularımızdan özür diliyoruz. Herkesin bayramını kutluyorum.”
(FOTOĞRAF)