İhsan DÖRTKARDEŞ/ İSTANBUL, () - TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’nci yıldönümünde Akit TV’de Atatürk için kullanılan çirkin üslup protesto edildi. Ambarlı Mahallesi’ndeki Atatürk Evi’nde bir araya gelen CHP’li gençler, yayına tepki gösterdi.
Akit TV tarafından bugünkü yayında, Mustafa Kemal Atatürk’ten ‘Resmiyette öyle kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı’ tanımı yapılması, Ulu Önder ve devrimlerinden alaycı üslupla söz edilmesinin ardından ekranda, 'Zulüm 1938’de son buldu' yazısına CHP'lilerden tepki geldi. CHP Avcılar Gençlik Kolları Başkanı Okan Yılmaz, 40 partili genç ile Avcılar Belediyesi’nce yaptırılan Atatürk Evi’ne giderek saygı duruşunda bulunduktan sonra üzerine Türk Bayrağı örtülen yatağa çiçek bıraktı. Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında Akit TV’de çirkin yayın yapıldığını belirtirken, "Karanlık zihniyette olan bu insanlar, Atatürk’e hakaret ederek O’nu küçülteceklerini sanıyorlar, ama yanılıyor. Bugün İslamiyet üzerinden propaganda yapan ve İslamiyet’i yaşadığını iddia eden zihniyet unutmasın ki bugün bu topraklarda Müslüman olarak yaşayabiliyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz" dedi.
Yılmaz, Yunan başkomutan Trikopis’in bile Atatürk fotoğrafının önünde saygı duruşunda bulunurken, kendilerinin de her zaman Mustafa Kemal Atatürk ile onur duyduklarını belirtirken, şöyle dedi: "Biz bu propagandaya gelmeyeceğiz, ama bu sessiz kalacağımız ve tepki vermeyeceğimiz anlamına da gelmemektedir. Atatürk’ün partisi, onun ilke ve devrimleri doğrultusunda gözlerindeki ve sözlerindeki ışığından ilerleyen gençler olarak Akit yayın grubunu kınıyoruz."

FOTOĞRAFLI