2015 yılında 979.000 kişi aracını satmaya karar verip, Tasit.com’da araç ilanı verdi. Aracını satmak isteyenlerin yarısından fazlası bireysel kullanıcı olurken, galeriler yüzde 32, yetkili satıcılar ise yüzde 14 oranında araç ilanı verdiler.

2015’te aracını satmak isteyenlerin yüzde 66’sı bilgisayarlarından, yüzde 34’ü de mobil cihazlarından ilan verdiler. İkinci el araba satışları için yılın tamamında tam 2,1 milyon mesaj gönderildi ve 700 bin telefon görüşmesi yapıldı.

Jet hızıyla satılan otomobil modelleri

2015 yılında satılık ilanı en kısa süre yayında kalan yani neredeyse ilan çıkar çıkmaz satılan model Ford Focus oldu. Araçları en hızlı satılan araba markası ise Renault oldu. 2015’te en hızlı satılan ikinci el diğer otomobiller ise Toyota Corolla, Renault Megane, Fiat Linea ve Tofaş Şahin oldu.

Türkiye ikinci elde en çok Ford Focus ve Honda Civic aradı

İkinci el araba satın almak isteyenlerin 2015’te en çok aradığı model de Ford Focus oldu. Ford Focus’u, Honda Civic, Tofaş Şahin, Toyota Corolla ve Renault Megane izledi.

Türkiye’nin en çok tercih edilen ikinci el otomobil profili

İkinci el araç ilanlarında en fazla sedan kasa, benzinli veya LPG’li, düz vites, beyaz renkli ve 4-5 yaş arasındaki otomobiller dikkat çekti. Otomatik vites sıfır araç satışlarında düz vitesle başa baş giderken, ikinci elde düz vites açık ara önde.

Yenilik ve haberleri en çok merak edilen araba markası Opel oldu

Sevilen otomobil markalarının en güncel gelişmelerini, yeniliklerini, test sürüşlerini mobil cihazlara getiren Tasit.com marka uygulamalarında en fazla tercih edilen Opel uygulaması oldu. Otomobil severler Opel’den sonra en çok Mercedes-Benz ve Renault’dan haberdar olmak istediler.

2015’te sürücülerden mesajlar

Tasit.com’un yıl boyu gerçekleştirdiği anketlerde sürücüler otomotiv üzerine görüşlerini bildirdiler. Buna göre sürücüler, bir otomobildeki en önemli şeyin yakıt tasarrufu olduğunu, bir aracı en kolay sattıran şeyin fiyat farkı olduğunu ve sıfır kampanyalarında en cazip olanın “sıfır faiz” olduğunu düşünüyorlar.

Sürücülerin büyük çoğunluğu, kullandıkları aracın servise ve bakıma ihtiyacı olduğunu ve araçlarını servise veya bakıma ancak mecbur kaldıklarında götürdüklerini itiraf ediyor.

Yeni bir otomobil satın almayı düşünenlerse araç satın almadan önce mutlaka araç değerlendirmelerine ve yorumlarını incelediklerini söylüyorlar.