Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi,personeline işaret dili eğitimi vermeye başladı
Muratpaşa Belediyesi; işitme engelli bireylerin,belediye hizmetlerinden yararlanabilmesi ve belediye personeli ile kolay iletişim kurması için işaret dili kursu düzenledi. Muratpaşa Kaymakamlığı ile yapılan protokol çerçevesinde; Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmeni Nureddin Baloğlu’nun verdiği işaret dili kursu 120 saat sürecek.
Çoğunluğu; Kültür ve Sosyal İşler, Halkla İlişkiler ve İmar ve Şehircilik Müdürlükleri gibi vatandaşla doğrudan iletişim halinde olan birim çalışanlarının olduğu toplam 68 personel, işaret dili kursuna devam ediyor. Üç grup halinde verilen eğitimin ardından sınavla kursiyerlere sertifikaları verilecek.
KOLAY ILETIŞIM
Tüm kent yaşayanlarının, belediye hizmetlerinden rahatlıkla yararlanabilmesi amaçladıklarını ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “İnsan Hakları Gündemi Derneği işbirliğinde, tüm personeline yönelik olarak, ‘Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılığın, İnsan Hakkı İhlallerinin ve Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi’ eğitim programı gerçekleştireceğiz. İşitme engelli vatandaşlarımıza; etkin, nitelikli hizmet vermeyi ve çalışanlarımızla kolay iletişim kurmaları amacıyla kurslar düzenliyoruz” dedi.