Muş’a atanan Uşak Valisi Seddar Yavuz için Uşak Belediyesi tarafından veda yemeği düzenlendi.
Uşak Valisi Seddar Yavuz’un son Valiler Kararnamesi ile görev yerinin Muş olması hasebiyle Uşak Belediyesi bir veda yemeği düzenledi. Yemeğe Vali Sadder Yavuz’ın yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, İl Jandarma Alay Komutanı Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Gecede konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Valimiz Seddar Yavuz ile görevde olduğu süre zarfında uyum içine çalıştık” derken, kendisinin devlet ile millet bütünleşmesini örnek bir şekilde sağladığına dikkat çekti. Yavuz’u artık hemşehrileri gibi gördüklerine değinen Cahan, “ Valimiz Sayın Seddar Yavuz ile yaklaşık 1.5 yıldan bu yana beraber çalışmaktayız. Bu süre zarfında kendisyile gönül birliği yaparak güzel işlere imza attık. Kentlerin yönetimi maddi ve manevi hizmetler ile yapılmaktadır. Yöneticiler bu iki olgu için gece gündüz demeden çalışmaktadırlar. Bu bağlamda Valimiz Sayın Seddar Yavuz da gerekeni layıkıyla yerine getirmiştir. Örneğin ilimizin yılarca kanayan yaralarından birisi olan ve tanıtım eksikliği yaşanan dünyanın uzunluk bakımından ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonları hak ettiği noktalara gelmiştir. Yıllarca anlaşmazlık nedeniyle bitirilemeyen Sivaslı yolu da Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un çabalarıyla bitirilmesi yönünde adımlar atılmıştır. Bunun yanında saymayı aklıma getiremediğimiz birçok hizmet valimizin destekleriyle bitirildi” ifadesini kullandı.
Vali Yavuz’un insan odaklı çalışmalarda da başarılı olduğunu aktaran Cahan, “Kendisi kimi zaman yaşlı insanlarımızla, kimi zaman dar gelirli vatandaşlarımızla bir araya gelerek hemşehrilerimizin takdirini kazanmıştır” şeklinde konuştu.
Kentin tüm dinamiklerini birlikte canlandırdıklarını ifade eden Vali Seddar Yavuz ,”Öncelikle şahsıma bu görevin devlet büyüklerimce verilmesinden dolayı duyduğum gururu belirtmek isterim. Uşak’ta bulunduğum 1.5 yıl şahsım adına son derece güzel geçti. Görevde olduğumuz zaman diliminde takım ruhu oluşturmak ve ortak aklı beraber işletmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. İlimizin gelişmesi adına tüm dinamikleri canlandırmak için var gücümüzle çalıştık. Yaptığımız işlerde teşekkürü beklemeden tamamen gönüllülük Allah Rızası için çalıştık. Çalışma arkadaşlarımıza da bunu benimsettik” dedi.
Yeni görev yerinde de görevi için her şeyi yapacağını bildiren Yavuz sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “ Görev değişiklikleri bir takdirdir. Biz Türkiye Cumhuriyeti‘nin şanlı bayrağının dalgalandığı her yerde severek görev yaparız. Bu bağlamda Aşıkların Şehri olan Uşak’tan, şanlı zaferleri ve ordularıyla iz bırakmış Alparslan’ın ruhaniyetinin yaşadığı Muş ‘a gitmek de bizler için onurdur. Bu düşünceler ile ilimizde istemeden kalpler kırdıysak herkesten haklarını helal etmesini istiyorum. Bizlere geldiğimden bu yana destek veren kentteki herkese teşekkür ediyorum. Uşak ile kurduğumuz duygusal bağın daha da artacağına inanıyorum. Bundan sonra artık iş ilişkisinden çok Uşaklı hemşehrilerimiz ile dostlukların devam edeceğine inanıyorum”
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan Vali Seddar Yavuz’a kente yaptığı hizmetlerden dolayı plaket ve halı takdim etti.