GİRESUN (AA) - Giresun Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, bölgede yaşanan turizm hareketliliğinin esnaf ve sanatkarın yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yaz döneminde Giresun'da tarihte görülmemiş turizm hareketliliğinin yaşandığına işaret etti.

Yaz döneminde aralarında Ortadoğulu Arapların da yer aldığı binlerce yerli ve yabancı turistin geldiğini vurgulayan Ayhan, "Yıllardır Giresun'da beklenen turizm hareketliliği nihayet bu yaz dönemi ile başladı. Yaz dönemiyle birlikte ilimizde çok ciddi turist akını başladı" dedi.

Bölge turizminin canlanmasının en çok Giresun esnaf ve sanatkarının yüzünü güldürdüğünü dile getiren Ayhan,"Her geçen gün Giresun'a gelen yerli ve yabancı turist sayısı hızla artıyor. Bölge turizminde yaşanan hareketlilik il ekonomisine adeta can verdi. Kısıtlı gelir kaynaklarına sahip il ekonomimize turizmle birlikte sıcak para girişi sağlandı. Bu da esnaf ve sanatkarımızın yüzünü güldürdü" diye konuştu. 

Giresun esnaf ve sanatkarları olarak turistleri en iyi şekilde ağırladıklarını, kendilerini evlerinde hissetmeleri için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydeden Ayhan, şöyle konuştu:

"Biz ilimize gelenleri misafir olarak görüyoruz. Onları en iyi şekilde ağırlamak ve evlerinde hissetmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm Türk halkını ve yabancı turistleri Giresun'a bekliyoruz."