Viranşehir ilçesinde Mübarek Ramazan ayı nedeniyle Kaymakam Citer ilk iftar gününü yoksul ve mağdur ailelerle geçirdi.
Özellikle dul ve yetim ailelerin evlerini tek tek ziyaret eden Kaymakam Citer, ailelerin evine konuk olup sorunlarını dinledi. Ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu dile getiren aileler, Citer’e teşekkür etti. İftar öncesi Kaymakam Citer’i karşılarında gören aileler, şaşkınlıklarını gizleyemediler.
AİLELERE RAMAZAN KUMANYASI
Dul, yetim ve yoksul aileleri ziyareti sırasında Kaymakam Citer, ailelere Ramazan kumanyası yardımında bulundu. Ailelere yetim maaşı alıp almadığını soran Citer, maaş almayan aileleri Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na yönlendirerek gerekli işlemlerin yapılmasının ailelere maaş bağlanması talimatını verdi.
İLK İFTAR YETİMLERLE
Ramazan kumanyasının dağıtımının ardından Citer, dul ve yetim bir aileye misafir oldu. İftar yemeğini beraberinde götüren Citer, yetimlerle birlikte iftar yaptı. İftarın ardından aile ile çay içip bir süre sohbet etti. Ailenin sıkıntılarını da dinleyen Citer, dul ve yetim ailelerin her zaman yanında olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
“Dul ve yetimlerin mağdur olmaması için devletimizin ailelere aylık olarak vermiş olduğu yardımlar var. Bunun dışında Viranşehir Kaymakamlığı olarak bu ailelerin sürekli takipçisi oluyor, mağdur olmalarını engellemeye çalışıyoruz. Viranşehir Kaymakamı olarak dul ve yetim ailelere kapımız ardına kadar açıktır. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak bu aileleri eli boş göndermiyoruz” dedi.
Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer’le iftar yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden yetim aile, Kaymakam Citer ve beraberindekilere teşekkür etti