BODRUM'da, Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Bodrum Barok Müzik Festivali'nin ikinci gününde Karya Barok Solistleri sahne aldı. Sanatçılar, maskelerle sahneye çıkarak dönemin eserlerini seslendirdi.
Bu yıl altıncısı düzenlenen ve bugün sona erecek olan Bodrum Barok Müzik Festivali'nde Karya Barok Solistleri Bodrum Antik Tiyatro'da sahne aldı. Tarihi mekanda düzenlenen konser öncesinde, genç yetenek Barış Bozkurt'a 2015 KARSANAT Sanata Teşvik Ödülü verildi. Plaket töreninin ardından Bozkurt, mezzosoprano Gülderen Erdoğmuş birlikte düet yaptı.
Ardından Karya Barok Solistleri mezzosoprano Gülderen Erdoğmuş, Esen Demirci Deveci, kontrtenor Kaan Buldular, Nuri Harun Ateş ve soprano Esra Özbir'e İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestra şefi ve klavsen sanatçısı Paolo Villa ve barok çelloda Jörg Zwicker eşlik etti. Konserde Venedik Karnavalı rüzgarı esti, sanatçılar sahneye maskelerle çıktı. Konserde Claudio Monteverdi, Antonio Vivaldi , G.F. Haendel, Henry Purcell ve İsmail Dede Efendi'den eserler seslendirdi. Sanatseverler keyifli bir konser izledi ve yaklaşık 90 dakika süren konserin sonunda sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

FOTOĞRAFLI