İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİNLİ milli tenisçi 16 yaşındaki Oğuzhan Güneş, Romanya'da düzenlenen Romanya Open Turnuvası'nda şampiyonluk için mücadele edecek.
Bükreş kentinde, 18 yaş üstü profesyonel tenisçilerin korta çıktığı turnuvada kendi klasmanının üstünde rakipler ile karşılaşacak olan engelli tenisçi Oğuzhan Güneş, turnuvadan derece ile ayrılmayı hedefliyor. İsviçre'nin Zürih kentindeki kampa davet edilen 2 milli sporcudan biri olma başarısını da gösteren Güneş, "Romanya'da şampiyonluk için raket sallayacağım. Kendimden büyük sporcular ile yarışacağım. Benden daha deneyimli olsalar da kendime güveniyorum. Çok yoğun bir antrenman temposu ile çalışıyoruz. haftanın 4 günü ikişer saat çalışma yapıyoruz. En iyi derece ile dönmeyi hedefliyorum" dedi.
Antrenör Atilla Kökver ise çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek şunları söyledi:
"Sıcakta çalışıyoruz ve bunun karşılığını turnuvada alacağımızı düşünüyorum. Oğuzhan'ın olimpiyatlara gidebilmesi için bu tür büyük turnuvaları oynaması lazım. Fakat sponsor desteği olmadan yurtdışı turnuvası oynayamıyoruz. Biz yurtdışı turnuvalarında puan toplayıp olimpiyat kotasını doldurmak ve katılmak istiyoruz. Ülkemizi daha iyi koşullarda temsil etmek için duyarlı sponsorlardan destek istiyoruz."

FOTOĞRAFLI