Partisinin Meclis’teki grup toplantısında kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’den gelen şehit aileleri dernek üyeleri ile birlikte Edirne Şehitliğinin fotoğrafını hediye etti. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasında turizm ve tarım alanında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Türkiye’ye turist gelmediğini belirten ve turistin neden gelmediğini soran Kemal Kılıçdaroğlu, “Turizm sektörünün bileşenleri ortak olarak şu cümleyi kullanıyorlar, turistin Türkiye’ye gelmemesinin temel nedeni Türkiye’nin dünyada bozulan imajı” şeklinde konuştu. Türkiye’de insan hakkı ihlallerinin olduğun belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bozulan imajını düzeltmek yerine tam tersine katkı verildiğini belirtti.

“ESNAF TURİST DUASINA ÇIKTI”


“Cumhuriyet tarihinde ilk kez yağmur duasından sonra esnaf turist duasına çıktı” diyen Kılıçdaroğlu, esnafın durumunun çok kötü olduğunun altını çizerek, “Seni bu hale getiren kim? Esnaf kardeşim sen bu soruyu önce kendine, vicdanına sor. 14 yıldır iktidardalar, eskiden turist geliyordu, ne oldu birdenbire bu turistler bıçak gibi kesildi” dedi.

Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerinin düzelme noktasına gelmesine yönelik, “Ne oldu bu hale geldi, neden muhtacız” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, mevcut hükümetin Türkiye’nin çıkarlarını kendi geleceği için pazarlayabilecek konumda olduğunu söyledi.

Çiftçinin de zor dönemden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin sabah akşam reform paketleri açıkladığını, son açıklanan tarım paketinde ise Türkiye yurt dışında verimli tarım arazisi kiralayacağı yönünde madde bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Çiftçilerimize sesleniyorum, bu hükümet senin çıkarlarını savunan bir hükümet değildir. 14 yıldır Türkiye’yi yönetenler çiftçinin çıkarlarını savunanlar değil. Türkiye’nin tarım bakanı Fransa tarımına yaptığı katkılar nedeniyle şövalye madalyası aldı. Şaka gibi. Türkiye tarımına yapacağı hiçbir katkı yok. Sandığa giderken vicdanına sor, düşün kardeşim” diye konuştu.