Ata sporu güreşi yaşatmak için kendi imkanları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ve yıl içerisinde çeşitli müsabakalara katılan Bodrumlu güreşçiler, Başkan Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.
Bodrum’da geleneksel Türk sporu yağlı güreş ile uğraşan Ümit Kınalı ve Mehmet Karabaş, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Güreşçiler, Başkan Kocadon ile tanışmak ve kendisine yaptıkları çalışmalarından bahsetmek istediklerini ifade ederek; “Küçük yaşlardan itibaren yağlı güreş sporu ile ilgilendik. Ata sporumuz güreşi yaşatmak için büyük mücadele verdik.” dediler.
Sporculardan Ümit Kınalı ayrıca yıl içerisinde Türkiye genelinde yaklaşık 25 yağlı güreş müsabakasına katıldıklarını belirterek; “Ben ve Mehmet Karabaş arkadaşımız, kendi imkanlarımız doğrultusunda yağlı güreşlere katılmaktayız. Fakat ekonomik yönden zorluklar çekiyorduk. Spora ve sporcuya verdiği desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ettik. Yaptığımız bu tanışma ziyaretinde; kendisine, hem yağlı güreş sporu hakkında hem katıldığımız müsabakalarla ilgili bilgiler verdik. Ayrıca vereceği destekler ile bu yıl 654’üncüsü yapılacak olan tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne de katılmak istediğimizi ve orada Bodrum adını başarıyla temsil etmek istediğimizi ilettik. Sayın Kocadon da bize her türlü desteği vereceğini söyleyerek yağlı güreş branşının Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü bünyesinde yapılmasını önerdi. Bizi makamında kabul eden, bir kulüp adı altında çalışmamıza ön ayak olan ve bu spor ile uğraşan biz gençlere destek olacağını belirten Mehmet Kocadon’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ziyaret ile ilgili verdiği bilgide; “Öncelikle Ata sporumuz olan yağlı güreşi kendi imkanlarıyla sürdüren genç kardeşlerimizi tebrik ederim. Türk gelenek ve göreneklerinden biri olan yağlı güreş sporunun devam ettirilebilmesi için Bodrum Belediyesi olarak bu genç kardeşlerimize, imkanlarımız doğrultusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Ayrıca Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü’nde güreş branşının açılması lazım. Bu sene Edirne’de düzenlenen tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde bu kardeşlerimiz Bodrumspor adına Bodrumumuzu temsil edebilirler” dedi.