ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma Bölümü'nde yer alacak 10 film belli oldu.
Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma Bölümü'nde Hindistan'dan İsveç'e, Filistin'den Danimarka'ya uzanan geniş yelpazedeki 10 yapım yer alacak. Bu bölümde yabancı yapımların yanı sıra, 2 de yerli film bulunuyor. Dünyanın saygın festivallerinde ödül alan yapımların Türkiye prömiyerlerini yapacakları bölümde, Türkiye'yi 'Rüzgarın Hatıraları' ve 'Kalandar Soğuğu' filmleri temsil edecek. Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma filmleri şöyle:
"Bridgend (Yönetmen: Jeppe Ronde/Danimarka), Kuşatılmış/Enclave(Yönetmen: Goran Radovanoviç/Sırbistan & Almanya), Kayıp Kızlar/Girls Lost (Yönetmen: Alexandra - Therese Keining/İsveç), Kalandar Soğuğu (Yönetmen: Mustafa Kara/Türkiye & Macaristan), Masaan (Yönetmen: Neeraj Ghaywan/Hindistan & Fransa), Taşa Yazılmış Hatıralar/Memories On Stone (Yönetmen: Şevket Emin Korki/Almanya & Irak), Devrimciler/Pioneet Heroes (Yönetmen: Natalya Kudryashova/Rusya), Rüzgarın Hatıraları (Yönetmen: Özcan Alper/Türkiye & Almanya & Fransa), Yeminli Bakire/Sworn Virgin (Yönetmen: Laura Bispuri/İtalya & İsviçre & Almanya & Arnavutluk & Kosova & Fransa), Popstar/The Idol (Yönetmen: Hani Ebu Essed/Filistin)."
EN İYİ FİLME 50 BİN EURO ÖDÜL
Bu yıl ilk kez 50 bin Euro ödül verilecek en iyi film, Altın Portakal'ın yanı sıra ilk kez en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi müzik, en iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu kategorilerinde de ödül dağıtılacak. Uluslararası yarışmanın kazananları 6 Aralık 2015 Pazar akşamı gerçekleştirilecek kapanış töreninde belli olacak.

FOTOĞRAFLI