Ömür AVCI/TRABZON, ()– TRABZONSPOR teknik direktörü Şota Arveladze, hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçını kazanarak hem galibiyet serisini sürdürmeyi hem de eski teknik direktörü Şenol Güneş’e karşı 6'ncı maçında ilk galibiyetini almak istiyor.
"20 YIL ÖNCE SÖYLESELER İNANMAZDIM"
Trabzonspor’un şampiyonluğu son anda kaçırıldığı 1995-1996 sezonunda Şenol Güneş'in başında olduğu takımda gol krallığını kazanan bordo mavili takımın efsane oyuncusu olan Şota Arveladze, cumartesi akşamı Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndaki karşılaşmanın kendisi için çok büyük anlamlar taşıdığını söyledi. Şenol Güneş’e karşı Trabzonspor’un başında sahaya çıkmanın çok heyecan verici olduğunu belirten Şota, şöyle dedi:
"Bunu bana 20 yıl önce söyleseler inanmazdım. Ama gerçekten büyük bir gurur ve onur. Şenol hoca bu kulübün efsanelerinden biri ve benim de burada teknik direktörlüğümü yaptı. Şimdi Trabzonspor’un başında ona karşı mücadele edeceğim. Umarım iyi oynayan ve kazanan taraf biz oluruz."
6'NCI MAÇINDA HEDEF GALİBİYET
Şota Arveladze, görev yaptığı takımların başında bugüne kadar Şenol Güneş’e karşı hiç maç kazanamadı. Bundan önce 5 kez Güneş’e karşı mücadele eden Şota, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Kayserispor’u çalıştırırken Şenol Güneş’in başında olduğu Trabzonspor’a karşı 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Gürcü çalıştırıcı, Kasımpaşa’yı çalıştırırken de Güneş’in yönettiği Bursaspor’a 5-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.
YOLCULUK YARIN
Trabzonspor, cumartesi günü oynayacağı Beşiktaş maçı için yarın saat 13.15’te THY’ye ait özel uçakla İstanbul’a hareket edecek. Bordo mavililer, maçın ardından gece saat 02.00’de ise İstanbul’dan Trabzon’a dönecek.