Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ’Halk Günü’ etkinliklerindeki amaçlarının, vatandaşlara belediye makamlarının kendilerine ait olduğunu hissettirmek olduğunu söyledi.
Göreve geldiği günden bu yana, "Sorununa çözüm mü arıyorsun? Derdini anlatacak kimseyi bulamıyor musun? Mezitli için iyi bir önerin mi var? Aracıya, randevuya gerek yok, her salı gel, başkanla kendin konuş" sloganıyla ’Halk Günü’ etkinliği düzenleyen Başkan Tarhan, ilçede yaşayan vatandaşların talep ve önerilerini birim müdürleriyle birlikte değerlendiriyor. ’Halk Günü’ etkinliğini istikrarlı bir şekilde devam ettirdiklerini söyleyen Tarhan, "Buradaki en önemli amacımız, vatandaşlara belediye makamlarının kendilerine ait olduğunu hissettirmektir. Belediye başkanlık makamına her türlü sorunlarını aktarsınlar istiyoruz” dedi.
2014 yılının en önemli sorunlarının başında işsizlik olduğunun altını çizen Tarhan, düzenlenen ’Halk Günü’ etkinliklerinde en sık karşılaştığı sorunun da bu olduğunu belirtti. Ziyarete gelen vatandaşların büyük bir bölümünün iş talebinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Tarhan, “Vatandaşların işsizlik taleplerine yardımcı olamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Bu durum bizi üzüyor. İşsizlik taleplerinin içerisinde üniversite mezunu arkadaşlarımız var, yurt dışında yüksek öğrenim gören arkadaşlarımız var. Belediye bütçesi ve personel sayısı orantılı değil. Belediyemizde çalışan personellerimizin sayısı da hayli fazla. Ben ‘Halk Günü’ etkinliğimizin her şeye rağmen çok faydalı olduğuna inanıyorum. Halkımızı dinlemek, onlara yakın olmak benim en büyük amacımdı. Bu belediye de halkın belediyesi olduğu içinde başkanlık koltuğu ve başkanlık odası halka aittir” diye konuştu.
2015 YILINDA ‘HALK GÜNÜ’ DEVAM EDECEK
2015 yılında da ‘Halk Günü’ etkinliğinin devam edeceğini vurgulayan Tarhan, “Kapımız salı günleri dışında da vatandaşlara açıktır. 2015 yılında ’Halk Günü’ etkinliğimizi sürdüreceğiz. Belediyemize gelip, vatandaşlarımız tüm sorunlarını aktarabilirler. Bizde belediyemizin olanakları doğrultusunda yardımcı olmaya çalışmaya devam edeceğiz. ’Halk Günü’ etkinliğinde sorunlarını yerinde değerlendirdiğimiz ve çözüm olanakları sunduğumuz için teşekkürlerini aktaran arkadaşlarımız var. Mezitli’nin her yerinden bizleri ziyaret eden
vatandaşlar, bizlere zaman zaman duygusal anlar da yaşatıyorlar. Teşekkür amaçlı ziyaret eden vatandaşlarımız oldukça fazla. Bu da bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
2014 yılının son ’Halk Günü’ etkinliğinde vatandaşlar, Başkan Tarhan’ı ziyaret ederek yeni yılını kutlayıp tebrik ettiler.