SİNOP (AA) -  Sinop'un Türkeli ilçesinde yaşayan Bahattin Erünsal, kendisi Almanya'da olduğu sırada evinin bahçesine gömülen küs olduğu annesinin mezarını, Kaymakamlığa yaptığı başvurunun kabul edilmesiyle başka bir yere nakletti.

Arazi anlaşmazlığı nedeniyle annesiyle dargın olan Bahattin Erünsal, kendisinin Almanya'da yaşadığı dönemde 2014 yılının Şubat ayında hayatını kaybeden ve evinin bahçesine defnedilen annesi Hasibe Erünsal'ın mezarının, buradan kaldırılması için geçtiğimiz yılın Aralık ayında Kaymakamlığa dilekçe verdi. 

Annesinin ölümünden haberi olmadığını, mezarı görünce şaşkına döndüğünü anlatan Erünsal, "Annemin mezarının bahçemden kaldırılması ve köy mezarlığına defnedilmesi için savcılığa başvurdum. Kaymakamlığa da dilekçe verdim" dedi.

- "Babam istediği için annem buraya gömüldü"

Erünsal'ın kız kardeşi Fatma Taşkın ise babası istediği için annelerini kardeşlerinin evinin bahçesine gömdüklerini belirterek, "Babam, annemin mezarının burada olmasını isteyerek, 'sağ olduğum her zaman evimizin penceresinden bakacağım' dedi. Burası benim babamın tapulu yeri. Asla ben bilerek gömülmesini istemedim. Kardeşim bana 'bilerek annemi buraya gömdünüz' dedi. Özellikle babam istediği için annem buraya gömüldü ama ben asla kardeşimi affetmeyeceğim. Allah onu bildiği gibi yapsın, onu Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Kaymakamlığa annesinin mezarından 'huzursuz olduğu ve gece uyuyamadığı' gerekçesiyle dilekçeyle başvuran Bahattin Erünsal'ın isteği ise geçtiğimiz günlerde kabul edildi.

Karar üzerine, ilçe jandarma ve ilçe sağlık müdürlüğü ekiplerince evin bahçesinden alınan Hasibe Erünsal'ın cenazesi, dün Taşgüney Köyü Aile Mezarlığı'na defnedildi.