Canan ALTINTAŞ- Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da bağımsız milletvekili adayı olan Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuru yapacağını söyledi. Ensarioğlu, "Bana ne zaman böyle bir imkan sağlanırsa şerefle giderim, dönerim mevcut hükümet kimse onlara da gerçeği anlatırım. Ve gerekirse MHP'ye, CHP'de aynı şeyi anlatırım. Ayrım yapmadan çünkü bu siyaset üstü bir olaydır. Kan dökülüyor" dedi.
Diyarbakır'da 7 Haziran seçimlerde Ak Parti adayı olan ve 1 Kasım seçimlerinde listeye konulmayan Salim Ensarioğlu, Diyarbakır'da bağımsız milletvekili adayı oldu. Bugün basın toplantısı düzenleyen Salim Ensarioğlu, 'Biz savaşın kölesi değil, barışın elçisi olacağız' yazılı pankart altında açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, uzun yıllardır barış sürecini savunduğunu ve katkıda bulunmak için çeşitli çalışmalarda bulunduğunu belirterek bağımsız aday olmasının en büyük nedenin yaşanan süreçte kendisine büyük görevlerin düştüğünü söyledi.
Seçimlerden sonra Türkiye'de yeni bir oluşumun olacağını öne süren Ensarioğlu, "Ben bağımsızım ama Türkiye'de yeni bir oluşum olacaktır. Çünkü mevcut partiler güven kaybetmiştir. Yeni bir oluşumun görevi olan bir parçası benim. Arkadaşlarımızla zaman zaman görüşüyoruz. Yeni bir oluşum vardır. Ve bu oluşum seçimden sonra daha da açığa çıkacaktır. Çünkü bu saatten sonra bu mevcut partiler o güveni halka veremezler ve bu kanın da durması için yeniden bir hareket olması lazım. Bu oluşum vardır, çalışma vardır o oluşumun da bir parçası da benim" dedi.
Bölgede kan aktığını ve bu kanın durdurulması için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizde bölgemizde kan akıyor. Şimdi Silvan'ın, Gazze'den ne farkı var. Oradaki insanların yaşadıkları korkunç. Beni arıyorlar ameliyatlı hastalar evlerinden çıkamıyor. Böyle bir şey olamaz. Ben barışın elçisi olarak ortaya çıktım. Barış için varım. Kalan ömrümü ülkeme, ilime, bölgeme barış için harcamak istiyorum. Öcalan'la görüşmek için Adalet Bakanlığı'na yasal müracaatımı yapacağım. Bana ne zaman böyle bir imkan sağlanırsa şerefle giderim, dönerim mevcut hükümet kimse onlara da gerçeği anlatırım. Ve gerekirse MHP'ye, CHP'de aynı şeyi anlatırım. Ayrım yapmadan çünkü bu siyaset üstü bir olaydır. Kan dökülüyor."

FOTOĞRAFLI