Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ofis, Covid-19 ile mücadele başta olmak üzere, sağlık alanında insanlığın karşılaştığı tüm krizlere hem hazırlık hem de yanıt verebilme konusunda bölge ülkeleri için bir rehber olacak” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) ‘İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlıklılık Coğrafi Ayrık Ofisi’nin bugün İstanbul’da açılışının gerçekleştirildiğini resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Fahrettin Koca, açılışın Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge’yle birlikte gerçekleştirildiğini aktardı.

İstanbul’da kurulan ofisin öncelikle Covid-19 başta olmak üzere sağlık alanında karşılaşılacak tüm krizlerde rehber niteliği taşıyacağının altını çizen Koca, “Bu ofis, Covid-19 ile mücadele başta olmak üzere, sağlık alanında insanlığın karşılaştığı tüm krizlere hem hazırlık hem de yanıt verebilme konusunda bölge ülkeleri için bir rehber olacak” ifadelerini kullandı.

Söz konusu ofisin, Türkiye’nin Dünya Sağlık Örgütü’yle ilişkilerine katkıda bulunacak, insani yardım faaliyetlerindeki görünürlüğümüzü pekiştirecek ve Covid-19 ile mücadelede küresel çabaları destekleyeceği hedefleniyor.