Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), () - DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nin 3 mahallesinde, 12 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardından mahallelerde düzenlenen operasyonda çatışmaların izleri silinmeye çalışılıyor.
Sokağa çıkma yasağı uygulanıp operasyon yapılan Tekel, Mescit ile Konak mahallelerinde çatışma sırasında tahrip olan evlerini onarmaya başladı. Evi kurşunlara hedef olan ve birçok ev eşyası tahrip olan Sadiye Katar, "Evimize girmişler, kapılar kırılmış, kurşun değmiş, ev dağıtılmış. Kapı kırılmış olabilir ama o lavabo bilinçli bir şekilde kırılmış, zoruma giden bilinçli bir şekilde yapılması" dedi.
Silvan İlçesi'nin 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardından barikat olarak kullanılan taşların altında bulunan bir bomba, halk arasında paniğe neden oldu. Vatandaşlar taşların üzerine, beyaz bir kağıt parçasına, "Dikkat Bomba var" yazarak yoldan geçen vatandaşlara uyarıda bulundu.
Çatışmalar devam ederken, evlerinden çıkamadığını belirten Sabahat Güven ise, "Çatışmalar devam ediyordu ve biz çocuklarımızla birlikte evdeydik. Evimize mermiler isabet ettiği sırada biz evin bodrum katındaydık, bizi koruyacak eşyaların arkasına gizlendik. Camlarımız kırıldı, eşyalarımız tahrip oldu" diye konuştu.
Mahalle girişlerinde ise zırhlı araçlarla güvenlik güçlerinin aldığı yoğun güvenlik önlemi devam ediyor. Güvenlik güçleri teröristlerin olası saldırısına ya da patlamaya karşı her an hazır vaziyette bekliyor.
Mescit Mahallesi'nde bulunan Azizoğlu Konağı'na güvenlik güçleri tarafından Türk Bayrağı asıldı. Aynı mahallede bulunan ve çok sayıda kurşunun isabet ettiği Hayırsever Camii ve minaresindeki izler tepkiye neden oldu.

FOTOĞRAFLI