ORDU (AA) - Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, orta öğretim kurumu öğrencilerine üniversiteye hazırlık için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursu açılacak.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orta öğretim kurumu mezunu öğrencilere üniversiteye hazırlık için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursu verileceğini ve deneme sınavları yapılacağını söyledi.

Bu kurslarla öğrencilerin eksik olduğu konuların tamamlanmış olacağı vurgulayan Erdoğan, orta öğretim kurumu mezunu öğrenciler için kurslarla ilgili ön talepleri almaya başladıklarını belirtti. 

Kurslara başvuran öğrencilerin durumlarına göre kurs planlamaları yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Yüksek Öğretim Kurumu tarafından bilindiği gibi sözel, eşit ağırlık, sayısal ve yabancı dil olmak üzere 4 alanda sınavlar düzenlenecek. Bu 4 alana yönelik öğrencilerimizin başvurularını alıyoruz ve başvurulara göre planlamalar yapılacak" dedi.

Erdoğan, kursların, hafta içi ve hafta sonu olacağını ve kurslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin 22 Eylül'e kadar Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.