ANKARA'de meydana gelen ve 28 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısıyla ilgili skandal bir ayrıntı ortaya çıktı. Saldırıda kullanılan aracı çalan hırsızlık çetesinin, aracın terör eyleminde kullanılacağını bildiği iddia edildi.
Kanlı saldırı ile ilgili gözaltına alınan 21 kişi, polisteki işlemlerinin ardından dün Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrası 7 kişi serbest bırakılırken, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edilen 14 şüpheli ise tutuklandı. Tutuklananlar arasında Kubbettin O., Metin A., Abdülaziz A. ve hırsızlık çetesi üyesi 3 kişi de bulunuyor. 



SALDIRI TALİMATI LİCE'DEN VERİLDİ

Soruşturmada saldırı talimatının, PKK’nın sözde Lice sorumlusu “Por Sipi” (Aksaçlı) kod adlı İshak Ö. tarafından verildiği iddia edildi. Lice kırsalında buluştuğu YPG’li Salih Neccar’a eylem talimatı veren İshak Ö., saldırıda kullanılan aracı Ankara’ya götürmesi için de şüpheli Metin A.’yı görevlendirdi. Bu bilgi üzerine İshak Ö.’yü yakalamak için operasyon başlatıldı.

15 YIL HAPSİ İSTENECEK
Saldırıda kullanılan çalıntı aracın, İstanbul’dan İzmir’e giden hırsızlık çetesi üyeleri Hüseyin G., Murat K. ve Serdar B. tarafından Metin A.’ya satıldığı, Metin A.’nın da aracı Kubbettin O.’ya teslim ettiği belirlendi. Habertürk'ün haberine göre, savcılığın, 3 kişi hakkında, “aracın terör örgütüne gittiğini bildikleri” iddiasıyla hırsızlık suçundan değil, “araç temin ederek örgüte yardım etmek” suçundan işlem yaptığı anlaşıldı. 3 kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis öngören “hırsızlık” suçunun yanı sıra “örgüte yardım” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle de yargılanacak. Öte yandan bombalı aracı teslim eden Kubbettin O.’nun kardeşi Metin O.’nun, saldırganla ilgili olarak, Ankara’dayken gelen bir telefon üzerine, ağabeyinin aracıyla bir yere gittiğini ve dönüşte Ali isimli Suriyeli bir şahsı getirdiğini söylediği öne sürüldü.



TERMİNALE GİTMİŞ

İddiaya göre, o şahısla konuşmadığını, 3 gün sonra İstanbul’a çalışmaya gittiğini belirten Metin O., saldırıdan 15 gün önce Diyarbakır’a giderken günübirlik Ankara’ya uğradığını aktardı. Ağabeyinin kendisini terminale Ali isimli o şahısla bıraktığı bilgisini veren Metin O., şahsı başka yerde görmediğini ve kod isim kullandığını duymadığını ifade etti.


Kaynak: İnternet Haber