Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti.
Vatan, millet ve bayrak uğruna şehit düşen, gazi olan kahramanların özel insanlar olduğunu dile getiren Vali Tuna, derneğin çalışmaları hakkında Başkan Ertuğrul Özkütük’ten bilgi aldı. Şehit ailelerin, gazilerin ve yakınlarının bu vatana emanet edildiğini aktaran Vali Tuna, “Milletçe sizlere şükran borçluyuz” dedi.
Ziyaret esnasında gazilerin istek ve temennilerini dinleyen Vali Tuna, ilgili kurumlara taleplerin iletileceğini ve yasal çerçevede değerlendirilerek çözüme kavuşturulacağını söyledi. Şehitleri de rahmetle anan Vali Tuna, gazilere uzun ömürler diledi. Vali Tuna, Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı her kurumun kapılarının daima şehit ailelerine ve gazilere açık olduğunu da sözlerine ekledi.
Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ertuğrul Özkütük ise, derneğin yönetim kurulu üyelerini Vali Tuna’ya tanıttı. Derneğin faaliyetleri hakkında Vali Tuna’ya bilgiler aktaran Başkan Özkütük, devletin desteğini her zaman hissettiklerini kaydetti.
Vali Tuna’ya ziyaretinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da eşlik etti.