Ankara’da eylem yaparak başkenti kana bulamak isteyen canlı bombalar Adnan Yıldırım ve Musa Canöz ile ailelerinin, IŞİD’in Suriye’deki Türk yöneticilerinden İlhami Balı tarafından örgüte alındıkları öğrenildi.

Ankara’da 10 Ekim’de tren garı önündeki barış mitingini kana bulayarak 102 kişinin ölümüne neden olan IŞİD’in yeni bir eylemini gerçekleştiremeden iki canlı bombayı yakalayan Ankara Emniyetinin çalışmaları, IŞİD’in ülkede kaos yaratmak için muhalif grupları hedef aldığını bir kez daha gün yüzene çıkardı.

Aileleri ile birlikte Suriye’ye savaşmaya giden ve 2 ay önce Türkiye’ye giriş yapan canlı bombalar Canöz ve Yıldırım’ın, Suriye’deki Türk yönetici İlhami Balı tarafından IŞİD’e kazandırıldıkları öğrenilirken, Canöz’ün ailesinden 3 kişinin de IŞİD saflarında savaşırken hayatını kaybettiği belirlendi. İlhami Balı, halen Türkiye’nin aranan teröristler listesindeki en tehlikeli isimlerin yer aldığı “Kırmızı listede” yer alıyor.

KEŞİF NAMAZI

Canlı bombaların Türkiye’ye döndükten sonra, eylem talimatını internet üzerinden aldıkları tespit edilirken, şüphelilerin Sakarya Caddesindeki bir türkü bar ile Keçiören’de Caferilerin gittiği Muhammediye Camii’nde eylem planladıkları belirlendi. Canlı bombaların, hedeflerine koydukları Muhammediye Camiine giderek Caferilerle birlikte namaz kıldıkları ve bu esnada bölgede keşif yaptıkları, Ankara TEM polisinin el koyduğu kamera kayıtlarıyla ortaya çıktı.

Örgütün hedefindeki Muhammediye Camii’nin imamı Seyyid Suca Güngör, bombacılardan olayın medyada yer almasından sonra haberdar olduklarını ve polise başvurarak inceleme istediklerini söyledi. Güngör, “Bu olay, hafife alınacak bir mesele değil. Burada her gün insan var. Bu nedenle korunmaya ihtiyacı var. Bu olay nedeniyle psikolojik olarak her gelene şüpheyle bakmaya başladık. Buranın seçilmesi tesadüf değil. İŞİD’in hedefi Şii-Sünni çatışması çıkarmak olabilir. Bir evde yangın çıksa herkes etkilenir. IŞİD’in hedefinde olduğumuz için endişeliyiz.” dedi.
Kaynak : Sözcü