BODRUM'da, makilik alanda çıkan ve yakındaki tarım arazileri ile vilların bahçelerine de sıçrayan yangın korku ve paniğe neden oldu. Alevler, havadan ve karadan müdahale ile 2 saatte söndürülürken, 5 hektar tarım arazisi ile 9 hektar makilik alan zarar gördü.
Ortakent- Yahşi Mahallesi'ndeki bir makilik alanda bugün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yoldan geçen bir araçtan atılan sigaradan çıktığı sanılan yangına Yarbasan Sitesi sakinleri hortum ve kovalarla ilk müdahaleyi yaptı. Bölgeye itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz, bir söndürme uçağı ve iki helikopter ile 40 orman işçisi sevk edildi. Alevlerin Kısa sürede yakındaki zeytin ve incir ağaçlarıyla kaplı tarım arazileri ile aralarında Galatasaraylı eski milli futbolcu Cüneyt Tanman'ınkinin de bulunduğu vilların bahçelerine de ulaşması korku ve paniğe neden oldu.
Bazı yerli turistlerin pansiyonları boşaltarak dışarı çıktıkları görüldü. Yangına vatandaşlar ile ilçede bulunan özel şirketlere ait arazözler de müdahale etti. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile alevler, 2 saatte güçlükle söndürüldü. Soğutma çalışmalanı sürerken ilk belirlemelere göre 9 hektar makilik, 5 hektarda tarım arazisi zarar gördü.
Alevleri ilk farkedenlerden 40 yaşındaki Mustafa Demircan, "Balkonda oturuyorduk. Bir otomobil geçti ve ardından kuru otlar birden alev aldı. Sanırım atılan sigara izmariti yangını çıkardı. Ardından bölgede olan şiddetli rüzgarla alevler hemen büyüdü. Ekipler gelene kadar sitelerin bahçesine kadar girdi can ve mal kaybı olmaması büyük şans" dedi. Jandarma yangın ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FOTOĞRAFLI