Pakistan'ın kuzeydoğusunda yer alan Lahor kentinde geçen hafta patlayan bombanın korkunç görüntüleri ortaya çıktı.  Patlama anı an be an görüntülendi.

Son açıklanan rakamlara göre 10 kişinin hayatını kaybettiği 32 kişinin yaralandığı patlama bir alış veriş merkezinin en kalabalık olduğu anlarda gerçekleşti. Patlamanın şiddetiyle bir anda cam kapılar, ardından duvarlar tuzla buz oluyor.

Terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen patlamayla ilgili yetkililer önce elektrik jeneratörünün patladığını açıklasa da, polis daha sonra patlayan şeyin bomba olduğunu belirtmişti.

Pakistan son günlerde bir şiddet sarmalında… Ülkede önceki hafta bir Sufi türbesinde düzenlenen intihar saldırısında 80 insan can verdi.

Lahor'da Şubat ayı ortasında bir intihar saldırısı düzenlenmiş ve en az 10 kişi yaşamını yitirmişti. Eczacıların protestosunu hedefleyen saldırıda, gösteri yapan kalabalığın ortasında bomba patlamıştı.

Çarseda kentinde mahkeme binasını hedef alan saldırıda ölenlerin sayısı ise 5 oldu.

Lahor'da geçen yıl Paskalya Bayramı kutlamalarında bir parkta düzenlenen bombalı saldırıda ise 70'den fazla insan ölmüştü.

Kaynak:Milliyet