Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, işyerlerinde kullanılan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin, periyodik muayene müracaat süresinin şubat ayının sonunda tamamlanacağını belirterek, sorumlu esnaf ve sanatkârlar ile işyerleri sahiplerini başvurularını vaktinde yapma konusunda uyardı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden esnaflara ölçü ve tartı aleti uyarısı geldi. Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, esnaf ve sanatkarları, ölçü ve tartı aletlerinin beyannamelerini 28 Şubat mesai bitimine kadar vermeleri konusunda uyardı. Kalmış, yaptığı açıklama ile Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre muayeneye tabi ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve damgasının yapılması için beyanname verilme zorunluluğunun bulunduğunu bildirdi.
Kalmış, şunları söyledi: “3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince, odalara kayıtlı işyerlerinde kullanılan tartı aletlerinin periyodik kontrollerini yaptırmak üzere 2015 yılı Ocak ayı başı ile Şubat ayının son günü mesai bitimine kadar, 2 bin kilograma kadar olan tartı aletleri için Şehzadeler ve Yunusemre ilçe belediyelerine, 2 bin kilogramdan yukarı tartı aletleri için İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne müracaat edilerek, beyanname verilmesi zorunluğu vardır. Kanuna aykırı davrananlara 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 15. maddesi hükümleri dahilinde bin 674 TL idari para cezaları uygulanacak.”