Mesut IŞIK/GEBZE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda Amazon papağanına endoskopi yapılarak cinsiyeti belirlendi. Papağanın cinsiyetinin erkek olduğu tespit edilirken, veteriner hekim Elçin Göktaş endoskopi ile papağanın karın boşluğuna girerek cinsiyetini belirlediklerini açıkladı.
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda Amazon papağının cinsiyetinin öğrenilmesi için endoskopi yapıldı. Yapılan anestezinin ardından papağının cinsiyetinin erkek olduğu belirlendi. 20 dakika süren endoskopinin ardından Amazon papağanı tekrar ayıltılırken, kafesine konuldu. Operasyonu özel bir lisenin öğrencileri de izledi. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Elçin Göktaş bazı kanatlılara dışarıdan bakıldığında cinsiyetinin belirlenemediğini söyleyerek, "Bu nedenle endoskopi yöntemi ile papağanın karın boşluğuna girip oradaki dişi veya erkek üreme organını görerek cinsiyetine karar veriyoruz" dedi.
Biyoloji öğrtmenlerinin nezaretinde operasyonu izleyen öğrencilerden hazırlık sınıfı öğrencisi Aleyna Karan, "İlk defa böyle bir ana tanık oluyorum. Endoskopi yöntemiyle papağanın karın boşluğuna girdik ve cinsiyetini öğrendik. Gerçekten etkileyici bir olay, kitabımızda okuduğumuz bilgilere burada canlı tanık olduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI