Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan’ın girişimleri ile hız kazanan karayolu projeleri Antalya’da ulaşımı kolaylaştırıyor.
Antalya’da Mayıs ayında açılan Hal Kavşağı, Koyunlar Kavşağı (Altınova) ve Aksu Kavşağı trafikte önemli bir rahatlama sağladı. Havalimanına ulaşmak isteyenlerin işi kolaylaştı, trafik akışı arttı, yol konforu yükseldi. Yapım işi devam eden kavşaklar da trafik sorununa çare olacak. Demokrasi, Expo, Kadriye ve Serik kavşaklarında yapım çalışmaları devam ediyor. Bu kavşakların G20 zirvesi öncesinde tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca Anfaş, Havalimanı ve Çallı Kavşakları da Expo 2016 öncesinde Antalyalıların hizmetine sunulacak. Böylece 20 kavşağın 14 adedi Expo 2016 öncesinde tamamlanarak trafiğe açılacak.
Gebiz, Kocayatak, Çandır, Cumalı, Karadayı ve Boğazkent Kavşaklarının da proje çalışmaları 2015 yılında tamamlanacak, 2016 yılında yapım ihalelerine çıkılacak. Tüm kavşaklar tamamlandığında şehir merkezinin havalimanı ve Belek Turizm Merkezi ile ulaşımı kesintisiz sağlanacak.
SERİK-BELEK ARASINA TURİZM YOLU
Mevcut üstyapıların yenilenmesi, takviye edilmesi, şerit sayılarının arttırılması ve Serik-Belek arasındaki 6 kilometre’lik turizm yolunun bölünmüş yol haline dönüştürülmesi çalışmaları haziran ayı itibariyle başladı ve G-20 zirvesi öncesi tamamlanması planlanıyor. Ayrıca G20 zirvesi öncesinde tamamlanmak üzere Havalimanı-Kadriye kavşağı arasındaki güzergahın peyzaj çalışmalarına da başlanıldı.
BATI ÇEVREYOLU KONYAALTI’NI RAHATLATTI
14 kilometre uzunluğundaki Batı Çevreyolu’nun 6 kilometre’lik kesimi 6 Haziran’da hemzemin kavşak bağlantıları ile trafiğe açıldı. Liman Kavşağı ile Uncalı mezarlığı kesiminin trafiğe açılmasıyla yaz aylarında Antalya’nın önemli turizm bölgelerinden olan meşhur Konyaaltı plajlarından geçen ağır taşıt trafiği Batı Çevre Yoluna yönlendirildi. Böylece Konyaaltı plajlarında yoğun yaya trafiği daha güvenli hale geldi.
KUZEY ÇEVREYOLU SÖZLEŞME AŞAMASINDA
Toplam 50 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolunun 37 kilometre’lik kesiminin yapım ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Buradaki süreç de hızla devam ediyor ve Temmuz ayında sözleşme imzalanması bekleniyor.
ALANYA – HADİM YOLU’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Toplam uzunluğu 65 kilometre olan güzergahın en problemli kesimi olan Kuş yuvası kesiminde bin 500 metre uzunluğundaki 2 tünel tamamlanarak Mayıs ayında trafiğe açıldı. Diğer 3 tünelde çalışmalar Ağustos ayında tamamlanacak. Ayrıca güzergah üzerinde 4 kilometre’lik birinci kısım ile 23 kilometre’lik dördüncü kısmının ihaleleri tamamlandı ve buralarda çalışmalar başladı. 24 kilometre’lik ikinci kısımda ise proje çalışmaları devam ediyor. Bu kesimde 8 adet tünel yapılacak. Güzergahın tamamında toplam uzunluğu 16 kilometre olan 17 adet tünel inşa edilecek.