Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Şanlıurfa’da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Şehitler Abidesi'ne düzenlenen çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar kapsamında şehit mezarları ziyaret edildi, karanfil bırakıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan resmi kutlamalarda ise Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Metin Alpcan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sadık Polatkan, askeri araç üzerinden, töreni izleyen vatandaşları selamladı.
Geçit töreni ile sona eren kutlamaların ardından konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 30 Ağustos'u coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Bu topraklarda hak iddia etmek isteyen tüm güçler bizim bu topraklarda için neler verebileceğimizi görünce hepsi geri adım atmıştır. Çekilip gitmiştir. Bu günde aynı şekilde bu topraklarda gözü olan niyeti olan herkes bilmelidir ki; 93 yıl önce bu bedel nasıl ödendiyse bugün de aynı şekilde görülecektir. Hiç kimse aklının ucundan dahi geçirmesin. Bu topraklarda herhangi bir emeli ve niyeti olan bunu en ağır bir şekilde öder" dedi.

FOTOĞRAFLI