Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - TÜRK sinemasının kilometre taşlarından, ünlü yönetmen Memduh Ün, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede bu sabah saat 10.15'de yaşamını yitirdi.
Torba Mahallesi'nde ünlü oyuncu hayat arkadaşı Fatma Girik ile yaşayan yönetmen 95 yaşındaki Memduh Ün, geçen yıl 11 Kasım'da aniden fenalaşarak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu kötüye giden Ün, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı Memduh Ün, akciğerlerinde sıvı birikmesi, yüksek tansiyon nedeniyle bir süre solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürdü. O günden itibaren Girik, Ün'ü bir an olsun yalnız bırakmadı. Her gün hastaneye gelen Girik, doktorlardan bilgi aldı, tedavi sürecini takip etti.
ACI HABER SABAH GELDİ
Hastane yetkililerinin bu sabah Fatma Girik'i arayarak hastaneye davet etti. Yakın arkadaşı Filiz Kalkavan ile hastaneye giden Girik'e doktor gözetiminde acı haber verildi. Büyük üzüntü yaşayan, gözyaşlarına boğulan sanatçının bir odada dinlenmeye çekildiği belirtildi.
Sanatçının aile dostlarından Filiz Kalkavan, muhabirine yaptığı açıklamada, "Ne yazı ki doğru, çok üzüntülüyüz. Bu sabah saatlerinde Memduh beyi kaybettik. Onu yaşatmak için doktorlar da Fatma hanım da çok mücadele etti. Ancak ömrü bu kadarmış. Cenaze ile ilgili şu anda kesinleşen bir yer yok" dedi.

FOTOĞRAF