AVRUPA ülkelerinde daha güzel bir yaşam umuduyla ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli aile, Türkiye'den botla Yunanistan’ın Kos Adası'na geçti, ardından da Makedonya sınırına kadar ulaştı. Umuda yolculukta sınırın açılmasını bekleyen ailenin çocukları ise her şeyden habersiz yardım kuruluşlarının dağıttığı dondurmayı yedi. Yaşadıkları zorlukları unutan çocukların dondurma keyfi, objektiflere yansıdı.
Makedonya sınırının sıfır noktasındaki Yunanistan’ın İdomeni Köyü’nde bekleyen Suriyeli çift, iki çocuklarıyla birlikte yardım kuruluşlarının verdiği kumanyaları yemek için tren raylarının yanına oturdu. Günlerdir bilmedikleri ülkelerde, tanımadıkları şehirleri yürüyerek geçen Suriyeli ailenin iki çocuğu, iki külah dondurmayı kaptı, yemekten önce bunları yemenin derdine düştü. Anne ve babasının tüm ısrarlarına rağmen çocuklar yemekleri bırakıp, dondurmalarını yemeğe başladı.
Yıllardan beri ülkelerinde devam eden savaş nedeniyle ne sokağa çıkabilen ne parklarda oynayabilen ne de dondurma yiyebilen çocukların o anlarda yaşadıkları mutluluk, fotoğraf karelerine yansıdı. Evlerinden ve ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta gelecekteki yaşamlarını nasıl etkileyeceğini bilmedikleri umut yolculuklarına dondurma molası veren iki çocuğun yanına, bu sırada bir başka mülteci çocuk geldi, bu geçici mutluluğa ortak oldu. 3 çocuk, kısa sürede kaynaştı. Etraflarına bakarken görüntülendiklerini fark eden çocuklar, yüzlerindeki gülümsemeyle kollarını birbirlerinin omuzlarına atarak objektiflere poz verdi. Bu sırada aniden bastıran sağanak yağmur da üç çocuğun keyfini bozmadı. Çocuklar bir ağacın altına sığınarak neşeli sohbetlerini sürdürdü.

FOTOĞRAFLI