Paris’teki saldırının ardından ulusal yas nedeniyle Fransız konsolosluklarında bayraklar yarıya indirildi. Mizah dergisi Charlie Hebdo’nun merkezine silahlı kişilerce düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırı, İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu önünde protesto edildi.
Fransa’nın Brittany bölgesi başşehri olan Rennes’te öğrenim gören 2 Türk öğrenci, bugün Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelerek dün Paris’te yaşanan saldırıyı protesto etti. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde pankart ve dövizler açan Gizem Okumuş ve Alara Uçak adlı iki kız öğrenci, mizah dergisi Charlie Hebdo’nun yanında olduklarını ve olayı kınadıklarını belirtti. Yanlarında getirdikleri karanfilleri konsolosluk binasının girişine bırakan öğrencilerden Gizem Okumuş, eylemde “Ben Charlie’yim” yazılı döviz taşıdı. Okumuş, “Biz Fransa’da öğrenciyiz. Tepkimizi göstermek için buradayız. Fransa’da ‘ulusal yas günü’ ilan edildi. Yanlarında olduğumuz için eylemdeyiz” şeklinde konuştu.
Sessiz eylemde saldırı silahlarından birini açtıkları dövize yansıtan ve “silahın bir din olmadığını” vurgulayan Alara Uçak da, “12 kişinin bu şekilde öldürülmesi korkunç. Yalnızca kendi savundukları için öldürülmesini kınamak için bu eylemi yapıyoruz. Çok kötü bir şey” dedi.
Öğrencilerin sessiz eylemi yaklaşık 1 saat sürdü. İki öğrenci daha sonra sivil polislerin uyarısı ile konsolosluktan ayrıldı.