Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Alaca’ya engelsiz yaşam merkezi kurulması için çalışmaların başlatılmasını istedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Alaca Belediyesi’ni ziyaret etti. Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Ak Parti Alaca İlçe Ümit Tokgöz’ün hazır bulunduğu ziyarette Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, ilçeye kurulacak olan engelsiz yaşam merkezinin kurulması planlanan arazi hakkında bilgi verdi.
Ak Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin 72 kişilik kapasiteye sahip olacağını belirtti. Çorum merkeze ve Osmancık ilçesine kurulması planlanan huzurevleri ile ilgili süreçten de bahseden milletvekili Uslu, Bayat’ın talepleri hakkında da Bakar Gürcan’a bilgi verdi.
Sungurlu, İskilip ve Osmancıkla birlikte Alaca’ya Sosyal Hizmet Merkezi açılacağını açıklayan Uslu, engelsiz yaşam merkezi için işadamı Elvan Salbaş tarafından arsa bağışında bulunulduğunu bildirdi. Uslu, kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla İHL’ye kız öğrenci yurdu yapılacağını sözlerine ekledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ise, yaşam merkezi ile ilgili sürecin hızlandırılmasını istedi. Bakan Gürcan, projelerinin hazırlandıktan sonra merkezin bu yıl yatırım programına alacaklarını sözlerine ekledi.