Bodrumlu iki kadın girişimci, ürettikleri Bodrum’u yansıtan kokulu sabun ve taşları siparişler doğrultusunda ülkenin birçok şehrine gönderiyor.
Muğla Üniversitesi Heykel Bölümü mezunu Pınar Uzelli ile Perihan Özelbey, kurdukları atölyede Bodrum’un değerlerini yansıtan kokulu sabun ve taş üretiyorlar. Heykeltraş Pınar Uzelli kokulu sabun ve kokulu taş üretimine 4 sene önce başladığını belirterek, “Atölyemizde ürettiğimiz ürünleri Bodrum’daki hediyelik eşya dükkanlarının yanı sıra, gelen siparişler doğrultusunda İstanbul ve İzmir başta olmak üzere bir çok şehre gönderiyoruz. Bodrum kalıplarının dışında bebek doğumları için kokulu sabun, nişan ve düğünler içinde kokulu taşlar ve sabunlar üretiyoruz” dedi.
Pınar Uzelli’nin yanında hobi olarak kokulu sabun ve taş yapımına başladığını belirten Perihan Özelbey ise “Arkadaşım Pınar’ın yaptığı bu iş hoşuma gitti ve zaman zaman yanına gelerek hobi olarak kokulu sabun ve kokulu taş yapmaya başladım. Zamanla bu işi yaparken daha çok vakit geçirdiğimi anladım ve yaklaşık 3 ay önce Pınar ile birlikte profesyonel olarak üretim yapmaya başladım. Çok zevkli ve renkli bir iş bunları üretmek. Müşterilerimizden gelen siparişler doğrultusunda günde ortalama 500 ila 1000 arasında kokulu sabun ve kokulu taş üretimi yapıyoruz ve siparişlerimizde her geçen gün artıyor” diye konuştu.
Gliserin kullanarak yaptıkları sabunları birbirinden canlı renklerle şekilli kalıplara sokan girişimci kadınlar, kokulu taşları da taş tozu kullanarak yine aynı şekilde kalıba döküyorlar. Kalıplarda donan ürünleri daha sonra tek tek çıkararak elleriyle son şeklini veren Uzelli ve Özelbey, müşterilerinin istekleri doğrultusunda ürünleri magnete dönüştürdükten sonra kolilere koyarak gönderiyor.