8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, Sağlık-Sen Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Özgül Yılmaz, Çemberlitaş ve Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kâzım Çetinkaya birer mesaj yayınladı.
AGAD Başkanı İbrahim Aslan mesajında, “Kadınlar Allah’ın bir emanetidir. Biz Anadolu insanı olarak kadınlara bu gözle bakmalıyız. Kadına bu şekilde bakarsak kadına şiddetin de önüne geçmiş oluruz. Ailede, toplumda her türlü cefayı kadınlarımız çekiyor. Bir erkeğin en büyük yardımcısı eşidir. Geçtiğimiz günlerde kadına şiddetin patlama yaptığı, Mersin’de Özgecan isimli genç bir kızımızın vahşice, hunharca katledilmesini her kesimden, herkes lanetlemiş, biz de lanetlemiştik. Bir daha kadınlara yönelik bir şiddetin, bir kötülüğün olmaması için devletimiz cezai yaptırımları en ağır şekilde düzenlemelidir. Bu vesile ile tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlar, şiddetin olmadığı bir hayatta huzur, mutluluklar dilerim” dedi.
Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur ise, “Türk Sağlık-Sen olarak başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Toplumsal yaşamda ve sendikal hayatta mücadele eden kadınlarımıza başarılar diliyor ve kadınlarımızın tüm sorunlarının göstermelik tartışmalardan uzak bir şekilde çözüm odaklı olarak irdelenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Sağlık-Sen Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Özgül Yılmaz, “Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında analarımız önemli çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Yeri geldiğinde cephede savaşmış, yeri geldiğinde cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır, Savaş ardından ül¬kenin kalkınmasında da kadınlarımız, en ön saflarda yerlerini almıştır. Kadınların, hak ettiği yerde olduğu toplumlar aynı zamanda gelişmesini sağlamış, medeniyet değerlerinin gereğini yerine getirmiş ülkelerdir. Bir medeniyeti değerlendireceğimiz zaman, kadının yerine bakmak yeterli olacaktır. Dinimiz bu konuda kadına hak ettiği değeri en iyi şekilde vermiş, cenneti anaların ayakları altına koymuş, kadınları da Allah’ın erkeklere bir emaneti olarak takdim etmiştir. Böyle yüce bir dinin ve abdestsiz çocuğunu emzirmeyen anaların temelini attığı medeniyetin temsilcileri olarak bugün kadınların şiddet, taciz ve tecavüz olaylarıyla utancından kurtulmamız gerekmektedir. Bu konuda toplumun her kademesine ayrı ayrı görevler düşmektedir. Yönetim kademesinde bulunanlar, kadının hak ettiği değeri görmesi ve haklarının verilmesi için üzerine düşeni yapmalı, erkeklere düşen görev de bu hak arayışına destek olmaktır. Aslında, kadının kendi hakkını arama durumuna düşürülmesi ise üzerinde ayrıca düşünmemiz gereken bir konudur. Bu vesileyle Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadınlarımızın sorunlarının çözüldüğü, toplumda hak ettiği değeri bulduğu bir gelecek diliyoruz” dedi.
Çemberlitaş ve Köyleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kâzım Çetinkaya da mesajında şunları kaydetti:
"Devlet ve millet çatısını muhafaza etmek için aile kurumunun çatısını sağlamlaştırmak ve kadını bataklıklardan, gazete sayfalarından, reklam spotlarından ve her türlü sömürüden evdeki huzurlu dünyasına döndürmek yapılacakların en akıllıcası ve en önemlisidir. Cennetin ayaklarının altına serildiği annelerimizin yılda bir gün değil, her gün en şerefli varlık olarak eli öpülmeye değer, kıymetli olduklarını bilmemiz gerekir. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.”