Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetinin ardından idam cezasının yeniden getirilmesi konusu yüksek sesle dillendirilirken, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, “İdamın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum” dedi.
Herkesin vicdanını derinden yaralayan vahşi cinayet sonrası minibüsçü esnafının töhmet altında bırakılmaması gerektiğini ifade eden Milletvekili Mustafa Şahin, son yaşanan bu olay sonrası toplum vicdanının derinden yaralandığını, son günlerdeki eylemlerle gördüklerini söyledi.
Demokratik ve sosyal hukuk devletinde yapılan kanunların caydırıcı olması gerektiğini dile getiren Şahin, "Suç varsa cezanın da olması gerekiyor" dedi.
Kur’an-ı Kerim’de bile bazı ayetlerde kısasa kısas olduğunun altını çizen Şahin, şöyle konuştu: “Ama biz bunu söylediğimizde bazı çevreler sanki bu ülke din devletine gidiyormuş gibi ayaklanıyor. Ne olursa olsun bir kulun hakkını cezasını ancak orada mağdur edilen insanlar teslim edebilir. Devlete karşı işlenen suçlarda belki devletin affetme yetkisi olabilir ama kişiye karşı yapılan caniliklerde ancak onun ailesi tarafından vicdanen rahatlayabileceği bir ceza olmalı. O yavrumuz tekrar gelmez ama mutlaka hak etmiş olduğu cezanın da yerine getirilmesini beklemekteyiz.”
İdam cezasının AK Parti döneminde kaldırıldığı yönünde söylemlerin olduğunu ve bu şekilde Hükümete karşı saldırıların yapıldığını belirten Şahin, idam cezasının 99 yılında bebek katilinin yakalanmasından sonra o dönemdeki 3’lü koalisyon tarafından kaldırıldığını söyledi. AK Parti geldiğinde idam cezasının uygulanmadığını belirten Şahin, “Ama ben kesinlikle bir milletvekili olarak kişiye karşı işlenen bu gibi suçlarda idamın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Şahin, idam cezasının bugün olmasa bile yarın kurulacak 25. Dönem hükümetinde kişilere karşı yapılan buna benzer bir takım suçlarda gündeme getirileceğine inandığını söyledi ve idamın en azından vicdanen rahat edilmesi noktasında kaçınılmaz olduğunu savundu.