Aziz ÖNAL/BİNGÖL, () - BİNGÖL'de zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lıların önceden yerleştirdikleri uzaktan kumandalı bombanın patlaması sonucu şehit olan 3 asker, bugün düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.
Karlıova İlçesi Hacılar Mevkii'nde PKK'lılar, karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın dün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Patlama sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek, Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik ve Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile askeri ve mülki erkan katıldı. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende yapılan dua ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından bir konuşma yapıldı.
BAKAN YILMAZ: TERÖRÜN TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ
Konuşmasında şehit askerlerin ailelelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileyen Bakan Yılmaz, şehitlerin en yüksek mertebeye ulaşan insanlar olduğunu anlatırken şöyle dedi:
"Şehitlerimizi bu yüce mertebelerine uğurluyoruz. Askerlerimizin hain bir şekilde şehit edilmesine vesile olanları lanetliyoruz. Terörü, terör eylemlerinin arkasında olanları lanetliyoruz. Terör, kardeşliğimizi bozmak ister. Ülkemizin gelişmesine, güçlenmesine engel olmak ister. Terör huzurumuzu bozmak ister. Amaçları neyse, eylemleri gerçekleştirirken neyi hedef ve amaç edindiyse, onlara karşı da inatla sabırla duracağımızı bir kez daha söylemek istiyorum. Hiçbir zaman terörün tuzağına düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman onların amaçladığı noktalara gitmeyeceğiz. Bir taraftan sabrımızı metanetimizi koruyup bu tuzaklara düşmezken, diğer taraftan kararlı ve çok yönlü bir şekilde mücadele etmeye edeceğiz. Terörle mücadele elbette birinci derecede güvenlik güçlerimizin görevidir. Ancak, sadece onlarla yetinmemek gerekiyor. Toplum olarak, bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, toplumu oluşturan her kesimin terörü lanetlemesi ve karşısında olması gerekir. Bunu yapığımız gün, ben inanıyorum ki en aza indireceğiz. Şehitlerimizin ailelerine bir kez daha sabırlar diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu hain saldırı Bingöl'de gerçekleşmiş olabilir ama en fazla üzülen ve en fazla yüreği yananlar da Bingöllülerdir. Terör eylemlerinden en fazla rahatsızlık duyan yine Bingöllülerdir."
Konuşmalar ve dua okunması ardından şehit cenazeleri tören mangası tarafından memleketlerine gönderilmek üzere uçağa bindirildi. Şehit Astsubay Muhammet Gürlek'in Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde, Uzman Çavuş Haşim Dirik'in Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, Uzman Çavuş Musa Saydam'ın ise Kırıkkale'de toprağa verileceği belirtildi.  Şehit Uzman Çavuş Haşim Dirik ve Musa Saydam'ın 2'şer çocuğu olduğu belirtilirken Astsubay Muhammet Gürlek'in ise bekar olduğu ifade edildi.