İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nden bir heyet, Odunpazarı Belediyesi’nin “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” çalışmasını incelemek için Eskişehir’e geldi.
Odunpazarı Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalar ve hayata geçirdiği projeler ile Türkiye’nin farklı illerinde ki belediyelerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un seçim öncesi verdiği sözlerden biri olan ve Belediye’nin Stratejik Planı içerisinde de yer alan “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” çalışması, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nin dikkatini çekti. Bu kapsamda, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi meclis üyeleri Durmuş Şahin, Nazife Figen Karahan, Muazzez Deniz Çakıroğlu ve Kadın Aile Müdürü Muazzez Akbaba, Odunpazarı Belediyesi’ni ziyaret etti. Gelen konuklar, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” çalışmasını Beylikdüzü Belediyesi’nde de uygulayacaklarını ve Odunpazarı Belediyesi’nin bu konuda yapmış olduğu çalışmaları başarılı bulduklarını belirtti.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ YAYGINLAŞIYOR
Beylikdüzü Belediyesi’nden gelen konuklar, Odunpazarı Belediyesi’ne yaptıkları ziyaret kapsamında Başkan Kurt’u da ziyaret etti. “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme” çalışması hakkında da gelen konukları bilgilendiren Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin Stratejik Planlarla cinsiyet eşitliği ve engelli çalışmaları hakkında kurumsal çalışmalar gerçekleştirdiğini, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımının belediye genelinde yaygınlaştırılacağını ifade etti.