Bayramın yaklaşmasıyla birlikte kurban kesecek vatandaşlar, körelen bıçaklarını biletmek için bıçakçılara gitmeye başlarken, ustalar konuyla ilgili çeşitli tavsiyelerde bulunuyorlar.
Bazı vatandaşlar Kurban Bayramı için yeni bıçak tercih ederken, bazıları ise, eski bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor. Bıçak bileme ustaları da insanların Kurban Bayramı’nda kesim ve diğer işler için kullanacakları bıçakları bilemek için bekliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Hamamyolu Sıcaksular mevkinde bıçak bileme ustası olan Ömer Eral, bıçak satışlarında bir yoğunluk olmadığını, ancak bıçak bilemek için vatandaşların yavaş yavaş gelmeye başladığını söyledi. Eral, “Ellerinden geldiğince insanların erken gelmelerinde fayda var. Bayrama son 2 gün kala geliyorlar, biz de ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Daha güzel bir bıçak için ne kadar erken getirirlerse o kadar iyi olur. Biz de bilediğimiz bıçaklarla hayvanlara eziyet etmemiş oluruz” şeklinde konuştu.
“ÇİN MALI BIÇAKLARA KESİNLİKLE İTİBAR ETMESİNLER”
Bıçak ustası Eral, Kurban Bayramı fırsatçılığı yapmadıklarını ve fiyatların yıllardır aynı olduğunu belirterek, “Bıçak bileme fiyatı 2 lira, değişmedi fiyatı ama Kurban Bayramı’ndan sonra zam yapacağız. Kurban Bayramı geldi diye fırsatçılık yapmayacağız. 5 senedir fiyat aynı. Bıçak fiyatları 5 liradan başlıyor, çelik kalitesine göre 80 liraya kadar fiyatlarımız çıkıyor. Ürünlerimizin hepsi yerli yapımdır. Piyasada satılan Çin malı bıçaklara kesinlikle itibar etmesinler. O ürünleri ne kadar bilesek de hayvanlara eziyet veriyor. Bu yüzden yerli ürünler tercih edilmelidir” ifadelerini kullandı.