AVCI: DERSHANELERİ SEVDİĞİMİZ İÇİN KAPATIYORUZ TÜRÜNDEN ABUK SABUK CÜMLE BENİM AĞZIMDAN ÇIKMAMIŞTIR 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi süreciyle ile ilgili olarak kendisinin Anayasa Mahkemesi'ne bilgilendirmede bulunduğunu söyleyerek, "Paralel medyanın yazdığı gibi 'Dershaneleri sevdiğimiz için kapatıyoruz' türünden abuk sabuk bir cümle katiyen ne benim ağzımdan ne de herhangi bir başka bürokratımın ağzından çıkmamıştır" dedi.
Eskişehir'de Ak Parti il teşkilatı tarafından Özgüven Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine katılan Bakan Nabi Avcı yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sürecinde Anayasa Mahkemesi'ne psikolojik baskı uygulanmak istendiğini söyleyen Avcı şöyle konuştu: "8 Temmuz Çarşamba günü dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi süreci ile ilgili yasa tasarısının iptali istemiyle açılan dava görüşmelerine katılmak üzere Anayasa Mahkemesi'ne gittik. Ben Milli eğitim Bakanı olarak Anayasa Mahkemesi'nde bir buçuk saat süren yazılı açıklama yaptım, bilgilendirmede bulundum. Fakat daha sonra medyada özellikle paralel medyada anayasa Mahkemesi'ndeki görüşmeler ile ilgili akla hayale gelmedik yalan haberler yayınlandı. Anayasa mahkemesinde benim sunuşum bir buçuk saat sürmüştür. Paralel medyanın yazdığı gibi 'Dershaneleri sevdiğimiz için kapatıyoruz' türünden abuk sabuk bir cümle katiyen ne benim ağzımdan ne de herhangi bir başka bürokratımın ağzından çıkmamıştır. Böyle bir şey gündeme gelmemiştir. Paralel örgütle bağlantılı sendika temsilcileri ve avukatlarının sorduğu sorular sanki Anayasa Mahkemesi başkanı tarafından sorulmuş gibi haberler yapıldı. Bu doğru değildir. Bütün bu dezenformasyon ve yalan haber kampanyasının arkasında Anayasa Mahkemesini olabildiğince psikolojik baskı altına alma amacı yattığını biz görüyoruz. Muhtemelen mahkememiz de zaten görüyordur. Bu vesileyle bu paralel yapılanmanın yalancılıkta, itibarsızlaştırmada ne kadar fütursuz olabileceğini bu vesile ile bir kere daha gördük ve yaptığımız işin, yapmaya çalıştığımız işin yani dershanelerin dönüştürülme sürecinin ne kadar yerinde olduğunu bu vesile ile bir kere daha gördük."
Bakan Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin özel okula dönüştürülmesi konusunun yanı sıra iptali istenen okul yöneticilerinin atanmasına ilişkin konularda da kararını pazartesi günü vereceğini söyledi. Bakan Avcı "Bunların hepsini mahkeme değerlendirecektir. Biz mahkemeden çıkacak her türlü sonuca hazırlıklıyız. Dolayısıyla eğitim camiamızın öğretmenlerimizin tedirgin olmalarını gerektiren bir durum yok" açıklamasını yaptı.
KAOS VE KARGAŞA ÜRETMEYE YÖNELİK BU TÜR GİRİŞİMLER OLURSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
Sınavlarla ilgili 11 Eylül 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir yasa çıkarttıklarını anımsatan Nabi Avcı şöyle devam etti: "O yasal düzenleme Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve ÖSYM'nin yaptığı sınavların nasıl bir takvim doğrultusunda yargıya taşınabilineceğine ilişkin düzenlemeydi. Çünkü daha önce biliyorsunuz SBS sürecinde sınavlar yapıldıktan tam 9 ay sonra, yani bütün işlemler tamamlandıktan sonra mahkemeye müracaat edilip bir takım kaos üretmeye yönelik kararlar çıkartılıyordu. Bunu önlemek için bütün partilerin katılımıyla, elbirliğiyle Mili Eğitim Bakanlığı'nın ve ÖSYM'nin yaptığı sınavlar yargılama usullerine göre yargılanması konusunda yapılan itirazların değerlendirilmesi konusunda bir yasa çıkardık. Bu yasa şunu öngörüyor: Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı sınavlara itiraz sınav bitiminden sonra 10 gün içerisinde yapılacaktır. 10 günden sonra yapılan itirazlar yasaya göre kayla alınmayacaktır. 10 gün içerisinde yapılan itirazları mahkeme bir hafta içerisinde değerlendirip askıya çıkacaktır, yasaya göre. Yasada bunlar tek tek sayılmıştır. Bu ivedi yargılamaya niye gerek duyulmuştur. Sınavlar yapılıyor, sonuçlar ilan ediliyor, çocuklar yerleşiyorlar okullar başlıyor, dersler başlıyor, notlar veriliyor hatta sömestre geliniyor oradan bir mahkemeden 9 ay önce yapılmış bir sınavın herhangi bir sorusunun iptaline dair bir karar geliyor. Bunları önlemek için bu yasa çıkartılmıştır. Aldığımız duyumlara göre 8 ay sonra 9 ay sonra bir kargaşa ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik bazı mahkemelerden karar istihsal edildiğine dair bilgiler geliyor. Kamuoyu bundan tedirgin olmasın. Yasalar çok açıktır, Milli Eğitim Bakanlığı ne yaptığını çok iyi biliyor. Yasalara uygun takvimlerini yapmıştır, uygulamalarını gerçekleştirilmiştir. Yine buna rağmen huzur bozucu, kaos ve kargaşa üretmeye yönelik bu tür girişimler olursa bunların da hukuken gereğini yapacağız."

FOTOĞRAFLI