Bugün Asya piyasalarında güne sakin başlayan altının ons fiyatı, 12 Nisan'dan beri gördüğü en yüksek seviye olan 1.258 dolara kadar çıktıktan sonra kazançlarını geri vererek 1.250 doların hemen altında dengelendi.

Analistler, dolar endeksinin dünkü değer kaybının etkisiyle yükselişe geçen altının ons fiyatının, satışların sınırlı kalması ile pozitif görünümünü koruduğunu ifade ederek, teknik olarak 1.262 dolar direncinin gündeme gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 1.225 dolar desteğinin öne çıkacağını kaydediyor.

Dün yüzde 1,1 artışla 113,80 liradan günü tamamlayan altının gram fiyatı da bugün 114,54 ile 1 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Altının gram fiyatı şu sıralarda yatay seyirle 113,81 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 187 liradan, Cumhuriyet altını 762 liradan satılıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB ) faiz kararının piyasalarda merakla beklendiğini belirterek, "Faiz kararının en çok döviz fiyatları üzerinde etkili olmasını bekliyoruz. Özellikle dolar kuru üzerindeki etkisi yükseliş yönünde olursa, altının gram fiyatını olumlu yönde destekleyebilir." şeklinde konuştu.